Нови правила и санкции срещу използването на електрически тротинетки във Варна

  • 29 февруари 2024 08:00

  • 644
  • 1
Нови правила и санкции срещу използването на електрически тротинетки във Варна
© Pixabay

Общински съветници от ГЕРБ предложиха нови правила и санкции срещу използването на електрически тротинетки във Варна. Промените са приети от транспортната комисия към местния парламент в града.

Проблемът с електрическите тротинетки във Варна и други българския градове е сериозен. Само през миналата година във Варна са станали 37 катастрофи с участие на електрически тротинетки. Според полицията, 22 от тези случаи са по вина на водачите на тротинетките.

Ето какво споделиха пред БНТ варненци:

"Движението на теза тротинетки трябва да се осъществява на регламентирани места".

"Не ги харесвам особено, защото хората не се съобразят къде ги карат. Намирам ги за много практични, ако се карат според правилата за движение".

"Няма никакви изисквания към водачите на тези тротинетки".

"В постоянна комисия по транспорт влезе предложение от ГЕРБ във връзка с наложителни промени по правилата за движение на електрически тротинетки. Въвеждат се нови правила - ограничение на скоростта в зоните, предвидени за пешеходци до 25 км. Предложението за промяна - да отпадне карането на тротинетките на детски площадки, паркове и пешеходни зони", каза  пред БНТ председателят на ПК “Транспорт” в ОбС-Варна, “Алтернатива на гражданите” Георги Кулински.

Той обясни, че глобите ще варират до 50 лв. за физически лица, между 500 и 1000 лв. за юридически.

Задигнаха тротинетка в Русе

Последвайте канала на

Десислава Станева
644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.29 | 09:46

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини