Айде долу калните ръце от Христо Шопов!

  • 28 февруари 2024 16:24

  • 3166
  • 0
Айде долу калните ръце от Христо Шопов!
© булфото /архив/

Да не би златният принцип в правото, че всеки е невинен до доказване на противното да е заличен и вече невалиден! Ако това не е вярно, защо тогава всякакви измекяри дни наред калят с мръсните си ръце един от най-талантливите и известни български актьори – Христо Шопов?

Непредубеденият човек би заподозрял, че

някой умишлено е вдигнал мерника на талантливия артист и щедро сипе кал върху неговия авторитет,

който впрочем е оценен не само у нас, а и далеч зад граница, та чак отвъд Океана.

А тук някаква госпожа Патриша, незнайно с какво се занимава и коя е, щедро наклепа Христо Шопов, пък МВР и медиите още по-щедро разпространиха едностранчивите твърдения на госпожата от Люксембург, живееща в съседство на именития ни артист. Никой ли не се пита, защо така тъпо и упорито тази нелепа съседска разпра се тиражира в нещото, което имаме като медии! В тях пък отдавна не се търси второ мнение по какъвто и да е въпрос, дори се забранява. Така слушаме само версията и клеветите на въпросната чужда особа, а Христо Шопов законосъобразно отклони възможността за коментар до приключване на разследването.

Сн.личен архив

Освен всичко останало, в тази интрига е нарушена презумпцията за невинност – основен правен принцип,

закрепен в чл.31, ал.3 от Конституцията ни. Той гласи, че всеки обвиняем се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда. Същото се регламентира и в Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, както и във Всеобщата декларация за правата на човека.

Демек, накратко – правата на Христо Шопов са нарушени от разпространителите на неизяснения инцидент с комшийката му, която комай хич няма да излезе кротичка и хрисима, съдейки от апломба и охотата, с които прави изявления пред медиите.

Не знам за вас, но аз се срамувам от отношението към една публична личност, която е отдала целия си живот в съхранение и претворяване на българската духовност и култура като Христо Шопов. Нима е нормално да се доверяваме единствено и изцяло на нечии недоказани твърдения и да маскарим публично известния актьор, чиито предци също са посветили живота си на културата и духовността!

Баща на Христо е гениалният български актьор Наум Шопов, неговата майка Невена Симеонова също бе актриса, баба му и дядо му, също. Сестра му Лиза Шопова също е актриса…

Падение и низост е да омаскаряваме лековерно такъв човек като Христо Шопов, който наред със снимките в наши и чужди проекти, с репетициите на сцена, отделя от своето време и за благотворителни каузи като грижата за безпризорни животни например.

Понякога и след толкова време наистина се срамувам от това, в което се превръщат някои медии и от това, какви кадри навлязоха в тях.

И искрено се извинявам на Христо Шопов и близките му, нищо че ред не бях написала досега по този случай. И не го направих, защото не получих мнение от страна на актьора, а версията само на госпожата не е правилно да бъде размножавана. Но беше направено от други.

Не е лъжа, че и в журналистиката за някои вече стана като в оня виц от съвсем близкото ни минало:

„Какво работиш? Медицинска сестра, с извинение”. Сега извинението е за някои представители на медии, за съжаление.

Нали помните защо и за кои точно беше произнесена онази култова реплика „мисирки” от премиера тогава Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г!

Сами си отговорете дали не е прав.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3166 0

Свързани новини

Водещи новини