Жители от "Нови Искър" алармират за почти ежедневно спиране на тока

  • 26 февруари 2024 14:54

  • 212
  • 2
Жители от "Нови Искър" алармират за почти ежедневно спиране на тока
© Novini.bg/ Canva

Почти всекидневното спиране на тока в „Нови Искър“ е сред основните проблеми в района. Това изтъкна пред Радио София Кирил Гьорев, който е един от активните граждани в населеното място.

„Нови Искър“ е един от главните входове и изходи на София. От там тръгва Искърското дефиле. Имаше дни в по-зимните периоди, в които селата в околията в продължение на дни нямаха ток. Когато си с малки деца и голямо семейство, никак не е добре да няма ток. Това според мен е безумие и е недопустимо, така че трябва да се работи в тази насока“, обясни Кирил Гьорев.

Друг проблем, на който той обърна внимание, е изграждането на канализация в района.

Три софийски района без ток тази сутрин

„Слагането на канализация върви с турболенция, защото целия „Нови Искър“ беше разкопан и затворен. Въпросът е, че след като го разкопаха и го затвориха, после асфалтираха, а пътят стана като все едно сте в лодка в бурно море“, уточни Гьорев.

По думите му, главната цел на новото ръководство на района трябва да бъде подобряването на благосъстоянието на града и на хората, изтъкна Кирил Гьорев.

Във вторник в колата на Радио София ще се качи новият кмет на район „Нови Искър“ Владислав Владимиров. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
212 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.26 | 18:27

2
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

2024.02.26 | 15:11

1
стига сте ревали! нали има зелена сделка и се строят фотоволтаици върху земеделска земя!

Добави коментар

Водещи новини