Оправиха кривата маркировка на кръговото кръстовище в Шумен

  • 26 февруари 2024 08:03

  • 1322
  • 2
Оправиха кривата маркировка на кръговото кръстовище в Шумен
© БТВ

Крива маркировка на кръгово кръстовище в Шумен предизвика критики и иронични коментари. Там преди година и половина при тежка катастрофа загина млада жена. Установи се, че в онзи му вид кръговото кръстовище не е отговаряло на изисквания.

След излъчването на кадрите от новата крива маркировка тя е била направена наново.

„Предполагам, че кривата маркировка е положена на етап подготовка от фирмата изпълнител. В момента тя напълно отговаря на проекта. Поставени са гумени ограничители, които да насочват водачите, така че да се спази кръговото движение и маркировката“, обясни за „Тази сутрин“ арх. Николай Симеонов, зам.-кмет на Шумен по строителството.

Отстранена е аварията, оставила Шумен без вода

„Сега водачите описват кръга и се ограничава скоростта, каквато беше целта. В момента се изработва генерален план за организацията на движението в град Шумен. Тогава ще бъде взето крайно решение за кръстовището. Ние държим проектът да бъде изпълнен по начина, по който трябва. Целта на елипсовидното решение е да подскаже на водача, че предстои кръгово кръстовище. Смятам, че са минимизирани рисковете от инциденти. Виждате, че скоростта е по-ниска“, допълни зам.-кметът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1322 2

Коментари 2

Добави коментар
Бай Иван

2024.02.26 | 12:14

2
Тези ако работят на надник за свършена работа гладни ще умрат. На края на месеца ще има да дават не да вземат заплата.

2024.02.26 | 10:10

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини