Отстранена е аварията, оставила Шумен без вода

  • 20 февруари 2024 21:22

  • 839
  • 1
Отстранена е аварията, оставила Шумен без вода
© Булфото

Приключи ремонтът, свързан с отстраняване на аварията, поради която бе спряно водоподаването към Шумен, кв. „Макак“ и селата Панайот Волов и Белокопитово. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на "Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Шумен" ООД, като уточниха, че „в момента системата се пълни с вода бавно, за да няма усложнения“.

От водоснабдителното дружество по-рано днес информираха на сайта си, че водоподаването към областния град, към кв. „Макак“ и двете села, се очаква да бъде преустановено за кратко, поради предизвикана авария от фирмата-изпълнител на довеждащия водопровод от язовир „Тича“, като увериха, че е създадена организация дейностите по извършване на аварийния ремонт да завършат до края на деня.

Нарушено бе водоподаването във високата част на Шумен и на 15 февруари, заради включване на новоизградени водопроводи по проект по Оперативна програма „Околна среда“.

Авария: Спират водата в Шумен

Проектът е на стойност 126 564 455 лева и е от най-мащабните, реализирани в региона през последните години. Сред другите основните дейности по него са изграждане на пречиствателна станция за питейни води за водоснабдителната система на Шумен, за която са в ход последни съгласувателни процедури за акт 16 и се очаква да бъде пусната в експлоатация заедно с новия довеждащ водопровод от язовир "Тича". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
839 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.20 | 23:15

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини