Няма да дърпат шалтера на тролеите в Пловдив

  • 24 август 2012 09:45

  • 467
  • 0
Няма да дърпат шалтера на тролеите в Пловдив
©

След като собственикът на транспортната фирма „Градски транспорт” АД плати част от натрупаните задължения няма да бъде спряно електрозахранването на тролейбусната мрежа в града под тепетата.

Превозвачът беше предупреден, че ако до края на тази седмица не предприеме плащане, мрежата ще бъде изключена напълно. Той дължи  над 25 000 лева, а това реално може да доведе до ликвидиране на тролейбусния транспорт в Пловдив.

От електроразпределителното дружество ЕВН обаче предупредиха, че токът може да бъде прекъснат по всяко време, ако отново дългът започне да расте. Община Пловдив вече обяви, че ще предприеме стъпки за прекратяване на договора с фирма „Градски транспорт” в частта му за тролейбусите. Това ще стане при условие, че докладът на междуведомствената комисия потвърди, че не се спазват разписанията и колите, които се движат по линиите са по-малко от заложените в документа. Проверява се и дали компанията е обезопасила или премахнала опасните участъци от електропреносната мрежа, която в последните дни редовно аварира и продължава да създава опасност от сериозни инциденти.

Последвайте канала на

467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини