Пловдивският кмет ще спира тролеи

  • 23 август 2012 07:34

  • 1188
  • 0
Пловдивският кмет ще спира тролеи
©

След поредните скъсани жици на тролейбусния транспорт в Пловдив общината се закани да скъса договора с частния превозвач „Градски транспорт”. Условието за това е да станат ясни заключенията от проверката на междуведомствена комисия, която трябва да установи дали превозвачът спазва разписанието и броя тролеи по всяка линия. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев, цитиран от "Монитор".

Той уточни, че докладът на комисията ще стане ясен следващата седмица, а общината ще замени спрените тролеи с автобуси. Отделно общинска комисия проверява и състоянието на контактната мрежа, която продължава да дава дефекти.

Вчера сутринта в района на Коматевския възел паднаха насред улицата отново кабели от контактната мрежа на тролеите в Пловдив. Според „Градски транспорт” жиците били повлечени от камион с извънгабаритен товар. Мнението на експерти от общината обаче е коренно различно. Според тях кабелите са паднали сами, защото не са били поддържани добре през годините. Междувременно от ЕВН заплашиха „Градски транспорт”, че започват да спират тока за тролеите всеки ден между 14 и 16 часа. Причината е, че фирмата им дължи 25 000 лева неплатен ток.„Ако транспортната фирма не започне изплащане на задълженията си, в четвъртък ток няма да има от 12 до 16 часа. Този избор на часовете е съобразен с избягването на натоварените сутрешни и вечерни пикови часове и ограничаване на ефекта на изключванията върху пътниците, използващи мрежата на „Градски транспорт” АД Пловдив. Ако до края на седмицата „Градски транспорт” не започне изплащане на натрупаните задължения, токът ще бъде прекъснат изцяло от 10 часа сутринта на 24 август”, съобщиха от ЕВН.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1188 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини