До края на ноември пускат движението по бул. "Рожен"

  • 23 февруари 2024 10:07

  • 1315
  • 2
До края на ноември пускат движението по бул. "Рожен"
© Фейсбук

Днес в сутрешния блок „Събуди се, София“ се спряхме на места и проблеми в район „Надежда“. В колата на Радио София, заедно с водещия Божидар Янев, се качи кметът Димитър Димов.

В края на ноември месец се очаква да бъде готов ремонтът на бул. „Рожен“, което ще улесни придвижването до квартала.

„Това е първият етап от изграждането на бул. „Рожен“ от Северната скоростна тангента до ул. „Джерман“. Доста в напреднала фаза са строителите“, каза кметът.

Георги Георгиев и инж. Димитър Димов откриха 4-етажен паркинг в "Надежда"

Той добави, че се засилва инвеститорския интерес към квартал „Илиянци“.

„Район "Надежда" отдавна вече не е работнически квартал. Тук има потенциал за развитие в различни сфери на промишлеността и бизнеса“, обясни Димитър Димов и добави, че към момента има много IT компании, фирми, работещи в хранително-вкусовия сектор, лека промишленост и търговията, които развиват дейност на територията на „Надежда“.

Предстои изготвяне на проект за ремонт и на ул. „Илиянско шосе“, който ще включва и подмяна на трамвайните релси.

Димитър Димов каза, че в „Толстой“ са едни от първите жилищни кооперации в София. В квартала ще бъдат инвестирани 1 900 000 лева за изграждане на нови улици, подмяна на водопровода и канализацията, както и за изграждане на паркинги.

Район „Надежда“ е първият в София, в който беше изграден многоетажен паркинг. Той се намира на около 100 метра от метростанция „Надежда“. Предстои изграждане на още два такива- в „Свобода“ и „Надежда“ 1 до 101 СУ „Бачо Киро“.

„Там гражданите дадоха много интересно предложение миналата година. Имаме наши пет терена, които са за жилищно строителство, но ще се опитаме да направим етажен паркинг. Като ги обединим стават 3 дка. Надявам се за 200 до 250 автомобила да бъде, в момента го разработваме. Ще се опитаме да го направим на два етажа, плюс подземно ниво“, уточни кметът на „Надежда“.

По думите му скоро започват и обществени обсъждания за въвеждане на еднопосочно движение по доста от улиците в района, за да може да се паркира от едната страна на улицата. Ако и това не помогне, ще се наложи въвеждане на платена зона за паркиране, каза кметът на район „Надежда“ Димитър Димов.

220 хиляди лева ще бъдат отпуснати на всеки столичен район за граждански инициативи, каза Димитър Димов и добави, че до края на годината се очаква да е готова скейтборд площадката в Северния парк, да приключи изграждането да детска и спортна площадка до бл. 220 в „Надежда“ и да продължат ремонтите на тротоарите в района.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1315 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:48

2
❤️ Г­­­о­р­е­­щ­и­­ ­­м­­о­м­­­и­­ч­е­т­­а­­­ ­в­и­ ­­о­­­ч­­а­­к­­в­а­­т ­­­-­­­ X­­­1­8­­.­­F­U­­N

2024.02.23 | 12:59

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини