Авария: Спират водата в Шумен

  • 20 февруари 2024 15:33

  • 404
  • 1
Авария: Спират водата в Шумен
© Novini.bg/ Canva

Подаването на вода към Шумен, кв. „Макак“ и селата Панайот Волов и Белокопитово ще бъде преустановено от 15:00 часа днес, поради предизвикана авария от фирмата-изпълнител на довеждащия водопровод от язовир „Тича“, съобщават на сайта си от "Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Шумен" ООД. 

Дейностите по извършване на аварийния ремонт се очаква да завършат до края на деня, уточняват от водоснабдителното дружество и допълват, че ще информират своите клиенти за хода на ремонта, като им се извиняват за неудобството.  

Нарушено бе водоподаването във високата част на Шумен и на 15 февруари, заради включване на новоизградени водопроводи по проект по Оперативна програма „Околна среда“.

Проектът е на стойност 126 564 455 лева и е от най-мащабните, реализирани в региона през последните години. Сред другите основните дейности по него са изграждане на пречиствателна станция за питейни води за водоснабдителната система на Шумен, за която са в ход последни съгласувателни процедури за акт 16 и се очаква да бъде пусната в експлоатация заедно с новия довеждащ водопровод от язовир "Тича". 

Вижте къде в София няма да има вода утре

Последвайте канала на

Радина Лазарова
404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.20 | 23:26

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини