И тази година: Празнично пътуване с теснолинейката на 3 март

  • 20 февруари 2024 10:24

  • 1222
  • 2
И тази година: Празнично пътуване с теснолинейката на 3 март
© БДЖ

Специален празничен влак ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на националния празник за освобождението на България на 3 март.

По този начин ще бъде спазено вече превърналото се в традиция честване на празника да бъде съпроводено с пътуване с влака по теснолинейката.

Тази година от БДЖ и Гражданско сдружение "За теснолинейката" предвиждат цялостна програма по време на пътуването с празничния влак.

Композицията ще потегли от гара Септември в 09:30 ч. и ще пристигне в Якоруда в 13:10 ч. Първата спирка по време на празничното пътуване ще бъде в гара Цепина, където всички пътуващи ще могат да разгледат отразяващата историята на линията експозиция в Дом-музея на теснолинейката. Следващата спирка по маршрута на влака ще бъде в гара Велинград, на която се очаква малка изненада за хората от влака в рамките на престоя им там. 

Преди да пристигне в Якоруда, композицията ще има престой и в най-високата гара на Балканския полуостров, където всички пътуващи ще могат да увековечат момента от своето присъствие там с достатъчно време за разнообразни фотографии от красивите местности.

Родопската теснолинейка - уникална атракция, но печалба не носи

След пристигането в Якоруда предстои празнично шествие до центъра на града и организирана празнична програма в местното читалище и на площада. Отпътуването на влака обратно към гара Септември е в 16:30 ч. от Якоруда. В гара Септември влакът ще пристигне в 19:26 ч.

Към състава на композицията ще бъде включен и бюфет-вагон за още по-приятното пътуване по живописния маршрут на теснолинейката, прекосяващ планините Рила, Пирин и Родопите.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Септември - Якоруда - Септември е 33 лв. с включено запазено място.

Билети за тези влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на https://bileti.bdz.bg/. Местата в теснолинейните вагони и количествата на билетите са ограничени.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1222 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:58

2
❤️ Г­­о­р­­е­­щ­­­и­ ­­м­­о­м­и­ч­­­е­­­т­­а­­­ ­­в­­­и­­ ­­­о­­ч­а­­­к­­в­­­а­­т ­­-­­­ X­­­1­8­­­.­­­F­­­U­­­N

2024.02.20 | 13:02

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини