Още новини за копейки: Да забраним Мадарския конник и да прекръстим всички улици. Също: списък със забранени въпроси към Маша Захарова (и още…)

  • 19 февруари 2024 16:34

  • 9317
  • 0
Още новини за копейки: Да забраним Мадарския конник и да прекръстим всички улици. Също: списък със забранени въпроси към Маша Захарова (и още…)
© Wikimedia/Facebook/Novini.bg

За малко по-бавно четящото население, което си мърда устата, докато чете наум, ще уточним, че текстът е сатира… един вид. 
И е плод на въображението на реалността. 

Както в петък обобщихме: не е лесно да си копейка; жал ни е за тях; и правим нова рубрика с новини за копейки, че да се чувствУват и те представени в истинските медии. 

Може би не сте чели първата част от новата рубрика „новини за копейки“, затова ще ви запознаем набързо (посредством магията copy/paste) с причината да ни е жал: 

Разбираемо, не е лесно да си копейка. Първо, всички „лидери“ ти викат, че сте милиони, а на протеста (дето ти така или иначе не ходиш) се събират шепа викачи по анцузи с руски знамена в едната ръка и сандвич със сирини – в другата. 

Демотивиращо е. 

Сега и групите им взеха да се разпадат и отлъчените от партията-майка взеха да изнасят „неща от кухнята“, дето миришат. 

И за капак, си нямат представителство и в истинските медии дори, само в кафявите, дето миришат при отваряне.

Затова правим нова рубрика. Новини за копейки. Че ни е жал.

Нова рубрика: новини за копейки. ЦРУ уби Навални, за да потулят Нотариуса; Тръмп е най-великият американец (и още…)

Новина първа. Видехме, че община Шумен рекламира евроатлантическите ценности, посредством поставянето на соросоид на кон, който убива българския ЛЪВ. 

Мà, колко ви платиха уе, кравари! 

Тè тва е същото, дето искат да го лепят сега на „българското“ евро, дето ще ни ликвидира единственото нещо, което ни прави велики – болгарский лев, най-силната и независима валута, която е пряко вързана за еврото и която ни осигурява независимост от ФАЩ и чудни банкови такси при превалутиране, които ние обичаме да плащаме, щото сме патриотично настроени крепостни. 

Много модерни станàхте с това соросоидче, дето убива лъва/лева. Какво ми говорите, че било Мадарски конник?! Ние Баня Мадара и всяка друга баня я заобикаляме как дявол заобикаля тамян; пà ако ще не Мадарски конник да му викате, ами Тутракански тракторист, ние знаем истината, че илюминатските рептили са го сложили там наскоро, а после са промили мозъците на хората да вярват, че е древен, а той е съвсем отскоро. И даже е клетка за пет джи, дето пръска ковид. Той не е древен като мАжкото хоро у ледени води по Йордановден, а е на най-много пет-десет години. Айде – единайсет. Сложиха го там колкото да ни го изсекат после на стотинките, а па после посредством тая измама, да ни зèмат самия лев. 

Ама това няма да го видите в медиите! 

Новина втора. Ще ни пипат улиците с руски имена. 

Сакън! 

Ние в България ли живеем или в Кравария? 

Искàли били да сменят името на улица „Граф Игнатиев“ с „Навални“. То, верно, че и той е руснак, ама е предател. Лично не е харесвал самия президент негово величество другаря путин, известен още като Сталин Втори Късий. 

Няма да посмеят! Ще организираме протест със сандвичи със сирини и ще съборим капитализма/фашизма и неговите отрочета тук!

Като сме почнали по темата с улиците, мà защо никой не предложи да кръстиме една на другаря господин Тъкър Карлсон, който живее на покрива? Даже не улица, ами булевард или поне площад некой. Ако нема готови, ще построиме. Кой заслужава повече от другаря господин Тъкър Карлсон, който живее на покрива? Човекът, който послушно слуша вожда путин и кима в продължение на цяло интервю, тип лекция. Може да не го бехме чували допреди една седмица, но днес вече ни е любимият кимащ с глава журналист (каквито требва да бъдат сѝчките журналисти, ако беха истински професионалисти). 

И понеже може да не сме прочели и една книга и да се гордеем, че сме прости, но това не ни пречи да имаме мнение по сѝчко, ще инициираме двайсет и осми референдум за последните две години, с който да поискаме именуването. А понеже на всичко викаме „историята“ и много си обичаме господарите и поробителите, ще бацнем и една уличка на името на Баязид. Може и да върнем старото име на „Евлоги и Христо Георгиеви“, а именно „Булевард Адолф Хитлер“, за който другаря вожд путин каза, че е бил предизвикан от поляците да ги нападне, баш как украинците го предизвикàха нашия другар вожд путин. 

Новина трета. Понеже стана дума за другаря хитлер, ще трябва да публикуваме списък с въпроси, които НЕ трябва да се задават на Маша Захарова, защото се обърква. 

Маша, знаете, е крехко девойче, мило и невинно, затова трябва да си я пазим; да ѝ пазим психиката, дет се вика. 

Слушайте: 

„Говорителката на външното ведомство в Москва Мария Захарова написа в „Телеграм“, че естонците са били добавени към списъка заради „престъпления СРЕЩУ ПАМЕТТА НА ОНЕЗИ, КОИТО ОСВОБОДИХА СВЕТА ОТ НАЦИЗМА И ФАШИЗМА“, отбелязва изданието „Политико“. Захарова добавя, че „Трябва да бъде потърсена отговорност! И това е само началото““.

Москва увеличава списъка с издирвани рушители на съветски паметници в чужбина

В този ред на мисли, молим да спрете да ѝ задавате следните въпроси, защото започва да заеква:

1. … а кой започна Втората световна война, заедно с хитлер, като приятели, и нападна Финландия? Какво е „Зимната война“? Колко руснаци наториха финландската земя? Какво е Молотов—Рибентроп? Кой е давал гориво на вермахта? На колко военни паради в москва са ходили нацистки генерали преди операция „Барбароса“? 

2. щяхте ли пак да бъдете „асвабадители“, ако хитлер не беше предприел „Барбароса“?

3. сами ли го освободихте света от нацизма и фашизма или все пак е имало там един-двама други, некви неруснаци, дет се вика, да са се били против хитлер?

4. Кой ви даде ленд лийз, за да се борите против бившето приятелче хитлер? Верно ли е, че са били американците?

5. освободителите, като освободят, пà си идат; вие какво правихте десетилетия из Източна Европа? А защо ви наричат паметниците на съветската армия из Европа „паметници на окупаторите“ или – като в Австрия – паметник на изнасилвачите?

6. кой ви даде азбуката? И няма ли най-после да кажете едно „благодаря“, като сте толкова вманиачени по благодарностите (дето изисквате към вас) и „историята“? През годините се ширеха различни версии из руската територия за тая ми ти азбука – от това, че я измислил ленин до това (най-нова путинова версия) че я били направили „по македонските земи“, ама не е много ясно кой и къде, все едно историята мълчи и няма данни…

7. кога ще ни върнете златото и архивите?

… да-а… ще замолим да спрете да задавате такива въпроси на Машенка, че ни е една едничка и, милата, заеква, като ѝ ги зададат, треперят ѝ ръчичките, а трябва да си я пазим. Душичка. 

_______________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
9317 0

Водещи новини