Нова рубрика: новини за копейки. ЦРУ уби Навални, за да потулят Нотариуса; Тръмп е най-великият американец (и още…)

  • 16 февруари 2024 15:57

  • 3653
  • 0
Нова рубрика: новини за копейки. ЦРУ уби Навални, за да потулят Нотариуса; Тръмп е най-великият американец (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

Разбираемо, не е лесно да си копейка. Първо, всички „лидери“ ти викат, че сте милиони, а на протеста (дето ти така или иначе не ходиш) се събират шепа викачи по анцузи с руски знамена в едната ръка и сандвич със сирини – в другата. 

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

Демотивиращо е. 

Не стига, че антиваксърите, дето са ти „лидери“, са ваксинирани, ами се оказа, че и парите си държат в евро, а тебе те карат да протестираш (понякога и без сандвичи, и без сирини) и да се подписваш срещу еврото. Ами дори карат западни коли, а не москвичи. 

Сега и групите им взеха да се разпадат и отлъчените от партията-майка взеха да изнасят „неща от кухнята“, дето миришат. 

А и нормалните хора пишат неща като „В русия мислят, че е умрял Навални. Навални беше убит, а умря русия“. Докато копейките само псувните могат да ги къдрят така витиевато. И им липсва представителство сред средите на нормалните хора. 

И за капак, си нямат представителство и в истинските медии дори, само в кафявите, дето миришат при отваряне. 

Затова правим нова рубрика. Новини за копейки. Че ни е жал. 

Вдъхновени от начина им на мисл… вдъхновени от начина им на попиване на опорките, скалъпихме „новини“, които нямат нищо общо с истината и реалността (те такива си ги обичат), но за сметка на това са пълни с неща, които копейките искат да чуят. 

За съжаление обаче, ще ги пишем грамотно и на правилен български език; съжалявам, но толкова си можем. 

Новина първа. Навални го убиха. 

Така… Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) го убиха от ЦРУ, за да създадат брожения и да разпалват конфликти. Както убиха и Анна Политковская и още стотици други журналисти, бизнесмени и протестиращи. 

Алексей Навални e починал

Но дългата ръка на ЦРУ го уби и поради друга една причина и вие ще видите много добре каква е тя – да отклонят вниманието от новините за Мартин Нотариуса у България. Кое не е така? 

Видяхте ли как ги отклониха вече… А…? 

Както преди две години направиха войната в Украйна, за да могат да отклонят вниманието от ПЛАНдемията, дето им се провали и не умряхме всички. Само няколко десетки хиляди в България и няколко десетки милиона в световен мащаб. Но, така или иначе, несъществуващата болест, дето е направена в лаборатории в Украйна; и, докато не съществува, същевременно е разработена от НАТО… се провали. И се наложи да я заместят с бойни комари, дето убиват славяни. А сега и Навални го убиха, за да потулят Нотариуса. Ще видите, че ще потулят и цената на зарзавата на пазара.

Ще видите, че и за инфлацията няма да се говори.

А стотиците натовски генерали, дето руснаците всеки месец ги вадят от бункер в Украйна, са съдействали на ЦРУ в убийството. Това… преди пак да ги извадят от бункер. 

Откъде знаем, че ЦРУ са го убили? Така ни се струва най-логично, така ни се иска да вярваме, а и една жена така ни каза. Абе!, това са неща, за които не се изискват доказателства, а само едно казване; доказателства се изискват само за неща като дали е смъртоносен Ковид, дето не съществува; за него не вярваме, докато не ни направят една аутопсия на живо пред очите и не ни извадят самия вирус – на който пише „ковид“ – от тялото на пациента. Ама и тогава може да не повярваме… остава усещането, че ЦРУ са го сложили там, за да всяват брожения. 

Но за убийството на Навални просто знаем и точка. Въпроси не задаваме. И съмнения не изпитваме. 

Новина втора. Взимат ни свободата на словото. 

Най-мразим така. По принцип, взимането на свободата на словото е наша работа и ние се борим да вземем властта, за да пращаме в Белене, но същевременно се борим и за свобода на словото. Нашата, не вашата. Вашата… в Белене. Или при Навални. 

Разбрахме, че подготвяли законопроект, който станел ли закон, ще има контрол във Фейса и няма да може да пускаме толкова много фейкове и да ширим пропагандата на другаря негово величество путин. 

Законопроект на ПП-ДБ предвижда въвеждане на мерки за превенция на дезинформацията

Първо, някои от нас с това си вадят хляба. Особено тия копейки от нас, които се кичим с титлата „журналист“. Други, по-евтините, бичат часпромче да разпространяват опорки на едро срещу рубли на дребно. Не е много, но пак е нещо. Рубла тук, рубла там, доларче става. Трети от нас пък нямат друго какво да правят. И сега искат да ни го вземат и да забранят фашистката руслямистка пропаганда.

До крайности ще стигнем, ако трябва, с курнела ще се обединим и ще викнем: „Не! Венцеремос! Да живеят руските телевизии и Тъкър Карлсон, който живее на покрива“. 

Новина три. Несполучливият имитатор на Мусолини – доналд тръмп – е най-готиният американски президент. И въобще най-готиният американец. 

Ама ние това си го знаем, защото тръмп обича путин и путин обича тръмп. А Бай-дън, Бай-дон и Бай ти краварския приятел на Зеленски за нищо не става, щото е стар. 

Сега чакаме Тексас да запее „вставай страна огромная“ и да се откъсне от ФАЩ, докато не дойде тръмп и не обяви, че светът вече официално е под крилото на путин; а после, като избием рептилите, ще построим мегавселенска почивна станция, където бозата ще е шесстинки, всички ще ходят на море и, улисани в добруване, ще четем биографията на другаря негово величество путин. 

Мисля, че – за начало – три новини за копейки са ви предостатъчни. На мен поне са ми. Те и без това повече от три на месец не приемат. 

Сега разбирам защо редовните писачи на новини за копейки са така добре платени… не е лесно да живееш постоянно в състояние да ти се повръща. 

P.S. 

Ако намирате нещо от написаното за плод на умствена изостаналост или за материал, направен с лош вкус и не на място, ще трябва да се съглася с вас и по двете точки. 

Само че ще трябва да имате предвид, че всичко, описано по-горе, е взето директно от страниците и коментарите, където се въдят истинските копейки. А написаното е просто преразказ на най-новите им опорки. 

И те им вярват. 

И те ги споделят със страшна скорост. 

Да, това за Навални – също. Дори ви спестих доста! На двайсетата минута след новината за смъртта му вече сееха опорките си. 

И не, не ми стана смешно нито за секунда, докато пишех тези „смешки“. Силно се съмнявам и на вас да ви е било смешно, докато сте ги чели. 

Приятно ви живеене на каквото ви е останало от този живот, на тази Територия, заобиколени от тези „хора“. 

___________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
3653 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини