В Кюстендил се състоя конкурс за най-добро домашно вино

  • 14 февруари 2024 14:37

  • 352
  • 1
В Кюстендил се състоя конкурс за най-добро домашно вино
© pixabay

Андрея Карамфилова спечели престижната награда - дъбово буре, в най-големия конкурс за домашно вино в Кюстендил, който се състоя днес в читалище "Пробуда 1961" в Кюстендил.

Официални гости на събитието бяха кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов, председателят на Общински съвет-Кюстендил Димитър Велинов, заместник-кметът Кристиян Иванчов, председателят на читалище "Братство" Иван Андонов.

Събитието започна с водосвет за здраве, отслужен от духовници от Кюстендилска духовна околия, след което бе направен ритуал по зарязване на лозята.

С молитва и хоро отбелязаха Трифон Зарезан в село Сусам

Над 30 вина бяха оценявани от компетентно жури, с председател Павел Петришки, който е лидер на местната структура на Партията на любителите на червеното вино. Участниците в конкурса се съревноваваха в три категории - за най-добро бяло, червено вино и розе - собствено производство. Вината бяха оценявани по критериите: цвят, бистрота, блясък, плътност, аромат и вкус.

Кметът Атанасов награди победителите в трите категории. Победителите получиха предметни награди, екскурзия до Република Северна Македония, грамоти. Всички бяха закичени и с бръшлянови венци.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
352 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 10:29

1
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­и­­­ ­­м­­­о­­­м­­­и­­ч­­е­­т­­а­ ­­­в­­и­­­ ­о­ч­а­к­­­в­­­а­­­т ­­-­­ X­­1­8­­.­­­F­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини