Ямбол също ще има Синя зона

  • 23 август 2012 08:56

  • 792
  • 0
Ямбол също ще има Синя зона
©

И Ямбол ще има Синя зона. Общинските съветници определиха границите и таксите за платеното паркиране, съобщи БНТ.

От общината твърдят, че то ще бъде въведено поетапно, само на изградени паркинги. Синята зона ще заработи през септември.

Жителите на града не приемат еднозначно въведеното платено паркиране. Според едни то е необходимо, защото го има навсякъде в Европа, но според други за град като Ямбол е излишно, защото няма такова натоварване.

Всички обаче са против високите такси, защото не съответстват на доходите в града. За час ще се плаща 1,20 лв., бизнесът ще получи служебен абонамент срещу 100 лв. на месец, а живеещите в Синята зона ще плащат годишно по 120 лв. за първа кола и 600 за втора, което е повече дори и от таксата в София.

От общината твърдят, че платеното паркиране се въвежда най-вече, за да се ограничат личните автомобили на служителите в администрацията.

"Няма логика служителите да заемат паркоместото на гражданина, който би трябвало да дойде да си паркира автомобила и те да му извършват услугата. Ще има много малко служебни места, където ще бъдат паркирани служебните автомобили, а не личните", коментира пред БНТ кметът на Ямбол Георги Славов.

Първоначално Синята зона ще бъде само в идеалния център на изградените паркинги. В Административния съд – Ямбол е постъпила само една жалба срещу Синята зона, но тя не беше уважена.

Последвайте канала на

Десислава Станева
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини