Оранжерийните производители не били допуснати на срещата в МС, искат оставката на Денков и Вътев

  • 09 февруари 2024 17:23

  • 855
  • 7
Оранжерийните производители не били допуснати на срещата в МС, искат оставката на Денков и Вътев
© Кадър: БНТ

Велин Георгиев от Националната асоциация на оранжерийните производители се оплака, че не са го допуснали на срещата между премира Николай Денков, министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и представители на протестиращите земеделски производители, която се провежда в момента в Министерския съвет.

Представителите на Асоциация се оплакаха, че не са присъствали в списъка на поканените. "Охраната в МС имат списък от министъра на земеделието. Не списък от премиера. Явно тук командва земеделският министър", каза още той. 

От Асоциацията настояха за оставката на министър Кирил Вътев, както и тази на премиера Денков. Те се заканиха от вторник също да започнат протести. "Играят театър, прегърнаха се, обичат се и не мога да повярвам, че се обичат трима мъже", заяви Велин Георгиев.

"Исканията на оранжерийните производителите са стигнали до премиера, като са подписани около 10 писма. За мен Денков след днешните си постъпки доказва, че не може да управлява тази сграда. МС е обладана от тъмни сили и други хора командват кой да влезе и кой да не влезе вътре. Свалям доверието си от правителството", категоричен бе Георгиев.

Правителството с ново предложение към зърнопроизводителите

По думите му "терористите", както нарече премиерът веднъж зърнарите, сега се прегърнали с министър-председателя, визирайки Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Това, което правят, е напук на правилата. Министърът иска да замете под чергата, исканията на оранжериите, посочи Велин Георгиев. 

"Не мога да си обясня защо министърът го прави това нещо, но това не е цената на всичко, за да може министърът да си запази поста и да не участваме в преговорите с правителството", коментира Велин Георгиев.

Протестиращите производители искат преразглеждане на "Зелената сделка", защита на българската продукция, компенсации на загубите от големия ценови срив на пазара, породен от вноса на евтина земеделска продукция от Украйна.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
855 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.25 | 10:40

7
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­­и­ ­­­м­­­о­м­­­и­­­ч­­е­т­­а­­­ ­в­­­и­­­ ­­­о­­­ч­­­а­к­­в­­­а­­­т ­­­-­ X­­­1­­8­.­­­F­­U­­N
ааа

2024.02.09 | 23:37

6
ВИЕ СЕ СЕТИХТЕ ЧЕ ЧАК СЕГА ИСКАТЕ ОСТАВКИ!!!

2024.02.09 | 20:48

5
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
Сия с голямата тепсия

2024.02.09 | 18:24

4
Писна ни от заплахи на БЪЛГАРСКИ производители!Внос има ли?ИМА!По евтина ли е храната при ония заблудените Европейци?Ами по - евтина е!Какви Българи сте вие ,бе? Вие продавате собствения си мизерен Народ!
тиква

2024.02.09 | 17:50

3
оставка трябв а да се подпомагат всички пчелари оранжейници и плодове те също
Данчо

2024.02.09 | 17:41

2
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

2024.02.09 | 17:30

1
Естествено, бе са дошли нито с майбах, нито с бентли. Тия черни Жипове са някви евтини.

Добави коментар

Водещи новини