Запалени боклуци край Стамболийски вдигнаха пожарна и РИОСВ на крак през нощта

  • 07 февруари 2024 12:07

  • 667
  • 1
Запалени боклуци край Стамболийски вдигнаха пожарна и РИОСВ на крак през нощта
© РИОСВ-Пловдив

Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) и Регионалната лаборатория в Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) са извършвали до късно снощи проверка заради пожар, тръгнал от запалени отпадъци между селата Триводици и Ново село в община Стамболийски.

Сигнал за ситуацията е подаден в края на работния ден от кметовете на Триводици и на пазарджишкото село Хаджиево на спешния телефон 112. Те са съобщили, че заради южния вятър към населените места има задимяване, остра и задушлива миризма, информират от РИОСВ.

Експертите пристигнали на място незабавно. Станало ясно, че гори незаконно сметище в местността "Баира" на територията на бивша кариера. Извършени са измервания на качеството на атмосферния въздух, като мястото на пробовземане е съобразено с посоката на преобладаващия вятър. Когато са готови, резултатите ще бъдат представени на екоинспекцията.

РИОСВ – Пловдив наложи глоби и санкции за над 24 000 лева на нарушители през ноември

Към момента РИОСВ изяснява кой е собственикът на терена. Срещу него ще бъдат предприети административно-наказателни действия с цялата строгост на Закона за управление на отпадъците.

Екип на пожарната се е борил с огъня през нощта. Към момента той още тлее и действията на пожарната продължават.

Последвайте канала на

Калина Христова
667 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 05:33

1
❤️ Г­о­­р­­е­­щ­и­ ­м­­о­м­­и­­­ч­­­е­т­­­а­ ­­­в­­­и­­­ ­о­­­ч­­а­к­­в­­­а­­­т ­­-­­­ X­1­­8­­­.­­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини