Увеличават заплатите на кметове на населени места в Плевенско с 20%

  • 05 февруари 2024 13:04

  • 1037
  • 0
Увеличават заплатите на кметове на населени места в Плевенско с 20%
© Булфото (архив)

Общинската администрация предлага средно с около 20 процента да бъдат увеличени заплатите на кметове на населени места в община Плевен. Това съобщи заместник-кметът по финансите Маргарита Бахнева. 

Въпросът за увеличение на възнагражденията бе поставен още при първата среща на кмета д-р Валентин Христов с кметовете на населени места.

В Плевен ще обсъдят бюджета за 2024 г.

Тогава те обясниха, че заплатите им са малко над минималната за страната, а решават всички проблеми на селището - дали има осветление, вода, дали е почистено, жителите се обръщат към тях при всеки един проблем.

Предложението за увеличение на кметските заплати ще бъде разгледано при обсъждане на бюджета за 2024 година на Плевен, което ще се състои на извънредна сесия на 15 февруари. От него става известно, че заплатите на кметовете на населени места, без тази на общинския кмет, към края на миналата година са в рамките от 1277 лв. до 2222 лв. 

Кметът д-р Христов допълни, че сумите в общинския бюджет, определени за всяко едно населено място за тази година, са според броя на жителите му, нуждата от асфалтиране на улиците, както и тяхната дължина.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини