В Плевен с тържествен ритуал и три концерта ще бъде отбелязан Националния празник - 3 март

  • 27 февруари 2024 09:29

  • 248
  • 2
В Плевен с тържествен ритуал и три концерта ще бъде отбелязан Националния празник - 3 март
© община Плевен

В Плевен с тържествен ритуал и три концерта ще бъде отбелязан Националният празник 3 март, съобщават от Общината.

Тържественото честване на 3 март ще започне в неделя с ритуал от 11:00 часа на централния площад "Възраждане". В присъствието на почетна рота от Плевенския гарнизон и официални лица ще бъде издигнат българският трибагреник, след което пред Вечния огън в Параклис мавзолей "Св. Георги Победоносец" ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към паметта на загиналите за Освобождението на Плевен и България опълченци и воини. 

В 12:30 ч. в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" ще започне концертът "Живи корени" с участието на Симфониета – Враца и Държавен фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", композитор и диригент Георги Андреев. 

В празничния ден концерт ще има и пред Панорама "Плевенска епопея 1877", организиран от Фолклорен състав "Луди-млади" с начало 15:00 ч.

От 16:30 часа плевенчани могат да се включат в празнично шествие от театъра до площад "Възраждане“, където ще се състои третият за деня концерт. Инициативата е на Клуб за народни танци "Веселяци" и Сдружение "Рицари без броня". 

Последвайте канала на

Нора Виткова
248 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:41

2
❤️ Г­­­о­­­р­е­­щ­­­и­­­ ­м­о­­м­и­­ч­­е­т­­­а­­­ ­в­­­и­­­ ­­­о­ч­а­к­в­­а­­т ­­­-­­ X­1­­­8­­.­­­F­­­U­­­N

2024.02.27 | 09:53

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини