РИОСВ-Хасково ще отбележи Световния ден на влажните зони с посещение на ученици

  • 31 януари 2024 15:00

  • 318
  • 3
РИОСВ-Хасково ще отбележи Световния ден на влажните зони с посещение на ученици
© pixabay

С посещение на защитена местност "Златополе" Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково ще отбележи Световния ден на влажните зони на 2 февруари, съобщиха от инспекцията.

В наблюдение на водолюбиви видове птици и открит урок за необходимостта от опазване на влажните зони ще участват ученици от Средно училище "Петко Рачов Славейков" – Кърджали.

Служители от екоинспекцията заедно с учениците ще се включат в почистване на защитената територия. Датата ще бъде отбелязана с още няколко инициативи в училищата от региона с цел запознаване на учениците с важността на влажните зони за екологичното равновесие.

Започна преброяването на зимуващите водолюбиви птици

Защитената местност "Злато поле" е единствената влажна зона на територията на РИОСВ – Хасково, разположена на левия бряг на река Марица, в непосредствена близост до село Златополе, община Димитровград, поясниха от екоинспекцията. Защитената територия включва водоеми в старото корито на река Марица, прилежащи площи с храсти и дървета, тревни съобщества и земеделски земи.

Последната екоинициатива на РИОСВ - Хасково преди тази беше отбелязването на Международния ден на планините 11 декември. В нея с различни прояви се включиха възпитаници на детски градини и училища от региона на Хасково и Кърджали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
318 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 11:06

3
❤️ Г­о­­­р­е­­­щ­­и­­­ ­­­м­­­о­­­м­и­ч­е­­т­­а­ ­­­в­­и­­­ ­­о­­­ч­а­­к­­в­­а­­­т ­­-­­ X­1­­­8­.­F­­U­­­N

2024.01.31 | 18:10

2
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
аз - тях

2024.01.31 | 16:48

1
влажни зони - харесвам ги!

Добави коментар

Водещи новини