Закрила на детето: Съсед е подал сигнал през 2021 г. срещу Габриела Славова, оставила детето само вкъщи

  • 26 януари 2024 16:05

  • 2849
  • 1
Закрила на детето: Съсед е подал сигнал през 2021 г. срещу Габриела Славова, оставила детето само вкъщи
© Freepik

"Сигнал от г-н Владимир Павлов, съсед на Габриела Славова, е подаден през юли 2021 г. на тел. 112., като сигналът е бил прехвърлен към Национална телефонна линия за деца в риск. Сигналът е постъпил при нас на 3 юли 2021г. Той е подаден за това, че непълнолетното дете е оставено за неопределено време само". Това каза пред журналисти началникът на отдел Закрила на детето Бургас Димитрина Чочорова във връзка със съпругата и тъщата на убития Пейо Пеев, които са оставяли детето на Габриела Михаел без надзор в дома му в Бургас.

По думите ѝ съседът е взел детето при себе си и след това е подал сигнал. 

Проведени са разговори с детето, майката, бабата и прабабата по майчина линия, с бащата по телефона и със сигналоподавателя.

След проверка по случая е установено, че наистина детето е оставено за кратко време само в дома, без възрастен. Излязло е от жилището и така се е стигнало до подаване на сигнала. Това е единственият сигнал, който е подаван за детето до настоящия момент. Проверката установи, че има неглижиране на детето, обясни наначалникът на отдел Закрила на детето Бургас.

Тя отбеляза, че за случая е уведомена Районна прокуратура-Бургас, както и Държавна агенция за закрила на детето. "Има отпадане на образуване на наказателно производство поради отпадане на основание за престъпление. Шест месеца екип от специалисти е работил за това майката да стане по-чувствителна към потребностите на детето", каза още тя. 

Съсед на Габриела и майка ѝ с потресаващ разказ

По думите ѝ към момента няма данни за завеждане на дело за отмяна на родителски права. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2849 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.26 | 17:03

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини