Проверка на предлаганите закуски на малките ученици в Плевен

  • 23 януари 2024 15:25

  • 692
  • 1
Проверка на предлаганите закуски на малките ученици в Плевен
© Novini.bg/ Canva

Заместник-кметът на Плевен Елина Димитрова и общинската съветничка Наталия Цанева поставиха отново начало на дискусията за това с какво се хранят нашите деца и какви закуски получават малките ученици, макар и безплатно? Повод стана сигнал на родител за лошо качество на предлагана закуска. Какво показа проверката и какви действия предприема Общината в интерес на здравето на децата?

Снимка от нещо като сандвич е предизвикало недоволството на родителите и те са подали сигнал до Община Плевен и до Наталия Цанева от Общинския съвет.

"Двете обединихме усилия, за да направим на място проверка. Посетихме училището, направихме среща с директорката, със заместник-директорите и с медицинската сестра. Обяснихме какъв е проблемът. Става дума за закуски в допълнителната сграда, която се помещава в Професионална гимназия "Интелект", обясни пред БНР Елина Димитрова, заместник-кмет "Проекти и хуманитарни дейности".

"Колегите ни обясниха, главният счетоводител също присъства, каза, че в рамките на 1 лев се финансира закуската на децата от 1-ви до 4-ти клас. За да бъде тя качествена и здравословна, те са предложили на родителите и с тяхно одобрение се предлага три пъти седмично закуска по 2 лева, вместо 5 пъти - по 1 лев", уточни Димитров. 

След разговора се взема решение да се проведе родителска среща, на която да се покани доставчикът на закуските.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
692 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.23 | 15:50

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини