ИАРА с проверки на река Харманлийска и язовир „Жребчево“

  • 23 януари 2024 12:39

  • 869
  • 1
ИАРА с проверки на река Харманлийска и язовир „Жребчево“
© ИАРА

След подаден сигнал, служители на ИАРА Хасково извършиха масирана проверка по поречието на река Харманлийска в района на гр. Харманли в следобедните часове на понеделник (22.01.2024 г.). 

Бяха проконтролирани 20 бр. любители риболовци и бяха констатирани множество нарушения на ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури). В резултат на което са съставени 5 бр. АУАН (Акт за установяване на административно нарушение): 1бр. за търмъчене, 1бр. за улов с малоразмерен мрежов уред тип – парашут и 3бр. за улов на риба, без притежание на билет за любителски риболов.

Служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ Стара Загора извършиха в неделя (21.01.2024 г.) проверка по сигнал във водите на язовир „Жребчево“ в местност „Мантинелата“. В резултат на проверката беше констатирана и извадена от водата 1 бр. хрилна мрежа, поставена в работно положение, с обща дължина около 100 метра. 

Снимка: ИАРА

При друга проверка на язовир „Жребчево“, осъществена в местностите „Мантинелата“ и „Острова“, служители на ИАРА извадиха 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина 300 м, поставени в работно положение. Уловената в тях риба беше върната незабавно във водата, а мрежите – иззети за унищожаване. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
869 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.23 | 15:57

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини