Водещите новини! Русия поиска ЮНЕСКО да защити Альоша. Медведев реши, че украинците са руснаци (и още…)

  • 22 януари 2024 19:17

  • 2774
  • 4
Водещите новини! Русия поиска ЮНЕСКО да защити Альоша. Медведев реши, че украинците са руснаци (и още…)
© Getty Images/Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 22 януари   

 

Зам.-председателят на руския клон на Комитета по правата на човека към ООН Иван Мелников, който е и директор на Фондацията за защита на националното историческо наследство, отправи молба към генералната директорка ЮНЕСКО да не позволява премахването на паметника „Альоша“ в Пловдив, предаде ТАСС.

„Моля да предприемете действия относно искането за защита на паметниците на освободителите от Съветската армия и да се повдигне пред властите в България въпросът за обсъждане на действията по премахването на паметниците на воините освободители и на недопустимите нарушения на международното право, а така също и нарушението на правата на националните малцинства и реабилитацията на нацизма“, се казва в молбата на Мелников.

Обърнете внимание на думите „националните малцинства“. Става дума за руското малцинство и „правата му“ в България. Войната в Украйна започна след като си въобразиха, че са нарушени правата на „националното малцинство“ на руснаците там…

Русия поиска ЮНЕСКО да защити паметника на Альоша в Пловдив

***


Въпреки, че Украйна многократно се е опитвала (и на моменти успявала) да се откъсне от Русия и влиянието ѝ, още един проветрив мозък, този път Медведев, е решил да се упражнява в надлъгване и говорене на глупости. 

Медведев към Зеленски: Украинците са руснаци, Малорусия е част от Русия

***


Ето още един, дето е стоял на течение. 

Външното министерство на Украйна реагира остро на изказването на Фицо. "По въпросите на териториалната цялост не може да има никави компромиси, независимо дали става дума за Украйна или Словакия", това заяви говорителят на дипломатическата централа в Киев Олег Николенко.

"От съдбата на Украйна зависи съдбата и на Словакия, и на цяла Европа. Нашите въоръжени сили, с помощта на съюзниците ни, се опитват да спрат агресорите, да не тръгнат на Запад и да не влязат в Кошицкия край (административно–териториална единица в Източна Словакия, граничеща с Украйна)", добави Николенко.

Роберт Фицо: Украйна да се откаже от Крим, Донецка и Луганска области. Киев: Опитваме се Русия да не влезе в Словакия

***


Без коментар…

"Възраждане" готвят Петър Волгин за евродепутат?

***


„Загубил и последната си надежда за овладяване на православното Балкантурист човечество, Бил Гейтс започна да разработва начини да си вземе обратно чиповете, дето ни ги инсталира тайно посредством самите ваксини за ковид. 

Според тайни източници, близки до милиардера филантроп, тире, враг на тутраканската селищна система, Бил Г., по прякор Малката Сатана, е решил да си вземе чиповете, за да пробва да ги инсталира на новите говеда на Марк Зукърбърг“.

Разочарован, Бил Гейтс си иска обратно чиповете, които тайно ни е сложил с ваксината

***


Управляващото мнозинство отнема председателството на „Възраждане" върху Комисията за контрол над службите за сигурност. 

Това става ясно от проект на решение за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, публикуван на интернет страницата на парламента, пише „Фокус". 

С проекта на решение лидерите на управляващите политически сили предлагат ротационният принцип да отпадне. Те посочват, че комисията не провеждала редовно своите заседания, не внасяла доклади по отчети и законопроекти, а често била и бойкотирана, според тях умишлено, за да не може да приема решения.

Борисов, Петков и Пеевски отнемат Комисията за службите за сигурност от "Възраждане"

***


Директорът на „Пирогов" д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли от поста на този етап. Това стана ясно след негова среща с Ани Стоянова, майка на починалата в болницата Даная.

Срещата дойде след протест с искане за отстраняването на директора и провеждане на обективна проверка на фактите около смъртта на 15-годишното момиче.

След среща с майката на Даная: Директорът на "Пирогов" няма да подаде оставка

***


За непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези, както и за некачествено почистени тротоари и вътрешноквартални улици, са наложени санкции за 180 371 лв. на фирмите, отговорни за зимното почистване на града, съобщиха от Столичната община.

180 хил. лв. глоби отнесоха фирмите в София за непочистени от снега тротоари

***


„Оценката за работата на правителството ще бъде готова до дни“. 

Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в отговор на въпрос за ротацията, която се очаква в началото на март, предаде БНР.

Мария Габриел: На финален етап сме за оценката на министрите

***


Към този момент няма нови данни за убийството на Алексей Петров. Към днешна дата няма авторство за убийството. Разследването не разполага с извършител, нито с поръчител, но се работи в тази посока за събиране на доказателства, така че да установим авторът на това убийство, каза в Кюстендил главният секретар на МВР Живко Коцев, който присъства на годишния отчет на ОД на МВР.

Версиите за убийството на Алексей Петров остават две, към днешна дата няма авторство за убийството

***


Софийският градски съд разреши на прокуратурата да издаде европейска заповед за арест за Цветан Василев, съобщиха от СГС.

Съдът разреши на прокуратурата да издаде европейска заповед за арест за Цветан Василев

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2774 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Пепо

2024.01.23 | 06:08

4
Разбира се че украинците са руснаци, само че с по- гадни черти на характера

2024.01.23 | 01:32

3
Слава на братушките!

2024.01.22 | 23:51

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
баба гицка

2024.01.22 | 19:43

1
медведев, фицо, волгин - кой още ги смята за стока, поромити червени мозъци

Добави коментар

Водещи новини