Дянков иска да създаде специален фонд за стимулиране на общините

  • 21 август 2012 15:07

  • 495
  • 3
Дянков иска да създаде специален фонд за стимулиране на общините
© Булфото

Вицепремиерът и финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи иска да създаде фонд за стимулиране на общините

Той съобщи, че очаква от Националното сдружение на общините  да бъде предложен обема на средствата в него, съобщи Радио „Фокус”.

"Може да започнeм от 50 милиона лева и с годините средствата да нарастват. Средствата от този фонд ще се дават на общините по методология, която самото сдружение предложи. На общини отличници или общини, които в миналото са били зле, но с нови ръководства, с нови общински съвети и кметове подобряват състоянието си, защото те също трябва да бъдат поощрявани" поясни финансовият министър.

Той допълни, че средствата от този фонд ще се предоставят основно за инфраструктурни проекти – училища, детски градини, спортни площадки, общински пътища.

"Говорили сме вече няколко пъти със Сдружението на общините и остава да ни предложат методологията, която да регламентира ясни правила – таква община, с такива показатели, с такова население може да кандидатства до такава сума. Ще започнем с нещо по-малко, за да видим как работи и в следващи бюджети надеждата ми е то да се увеличи като част от общото финансиране на общините", поясни министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
495 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.08.22 | 00:09

3
Симеон Дянков - обявен за финансист и икономист от звездна величнина - който с неповторим размах е допринесъл за фалита на грузинската Академия на науките и нейното закриване, по време на работата си за МВФ в Грузия.
Симеон

2012.08.21 | 16:37

2
Абе ей този добре ли е ???май си вярва на глупостите които дрънка.Застанал до вожда който е най голямата комунистическа подлога някога бившо говедо до Другия вожд ,поне да имаше мозък а той прост.Прости сте ГЕРБ прости хора срам за нацията.И за ваше инфо съм син не съм червена подлога.Хайде коментирайте ме глупаци ...
Симеончо от коментара

2012.08.21 | 16:37

1
Кво да те коментираме? Ако започнем да коментираме всички глупави хора, какво сте написали или казали, трябва само с това да се занимаваме по цял ден. Дали си син, червен, кафяв или зелен ти си прост и това не може да промени.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини