Дахер Ламот: Гаврят се с хора, които се нуждаят от помощ, а на мошеници и съмнителни типове се помага

  • 19 януари 2024 11:09

  • 8400
  • 0
Дахер Ламот: Гаврят се с хора, които се нуждаят от помощ, а на мошеници и съмнителни типове се помага
© тв 7/8

Коментар на Дахер Ламот, сириец и българин, който живее в България и работи за голяма международна фирма. Той е популярен анализатор, блогър и коментатор в социалните мрежи.

Един приятел ми прати статия на LGBT активистка в сайта Свободна Европа, в която тя се опитва да обясни защо България се нуждае от вълни от бежанци. Точно такива статии показват примитивизма, нелепостта, липсата на каквито и да е познания за реалността на представителите на тази общност, а подобни статии единствено ще налеят масло в огъня.

Ще изброя няколко неща:

1) България не е страна с население 50,60,80+ милиона души, както са ВБ, Франция, Италия или Германия, дори не сме 16, а 6 милиона души, при това сме с най-лоши демографски показатели не в региона, не в Европа, а най-лошите в света. В такава среда дори малки подобни "вълни" могат да бъдат с далеч по-драматични последствия.

Тук трябва да се споменат и някои важни подточки: мигрантските вълни, на които бяхме свидетели през последното десетилетие, са с изключително висока полова диспропорционалност - над 80% са мъже.

Как по-точно, госпожо Енчева,

ще разрешите този проблем с демографията, като вкарате 80% мъже?

Дори да приложите вашите джендър етикети на половината от тях, това няма да промени този проблем. А за страна с намаляващо 6 милионно население, това си е сериозна бомба със закъснител, с всички произтичащи последствия.

Освен всичко това, почти никой от тези мигранти нямат никакво намерение да остават в България. Поради чисти икономически причини. Което води до втората точка.

2) България няма тази мощна икономика, нашата е в пълна зависимост от ЕС, нямаме такива промишлени гиганти, каквито ги имат дори страни като Швеция и Чехия. Нямаме лостовете, с които да балансираме подобни потоци, те затова съвсем естествено се насочва на северозапад. Ако се огледате хубаво наоколо, всичките военни конфликти постепенно се разкриха в религиозно-етнически такива. Страните се разделиха на етнически и религиозен принцип в Югославия, Ирак, Йемен, Сирия, Ливан, Либия, Газа, Афганистан, дори Украйна, колкото и някои да се опитват да изкривяват реалността.

Когато си в икономически и политически стабилна среда, тези етнически и религиозни различия никога не излизат на преден план. Стане ли криза обаче, особено като си най-скромната, уязвима и зависима икономика в ЕС, тези различия ще излязат на преден план и това може да доведе до драми. Още повече в доста импулсивен район, в който са стартирали световни войни и етнически конфликти, и се преплитат външни интереси. Това си е зловещ експеримент.

3) Не са ви виновни "Аз съм българче" на съществуващата в момента несправедливост.

Виновни са точно нелепите, безпринципни, стерилни, механични и сервилни НПО-та, които притискат институции и финансират подобни "активисти" и фалшивите им "дейности". Защото именно под техен политически натиск се поощряват лъжци и измамници, които си хвърлят паспортите и лъжат, че са сирийци, за да получат подслон, а истински дисиденти и честни хора, на които наистина трябва да се помага, се поставят в обидно състояние, защото не лъжат, но не са политически удобни. Такива случаи е пълно и днес - гаврят се с хора, които се нуждаят и заслужават помощ и които са да кажем 5%, а на мошеници и съмнителни типове се помага (защото се въртят и пари).

----

И подобни примитивни коментари наистина доказват колко са далеч от реалността тези хора. Тук няма никакъв расизъм или страх, особено в България, тук става въпрос за вкарване на проблеми от очевидно несъстоятелни, корумпирани и нищо неможещи хора. В крайна сметка моята фамилия е Дахер, вашата- Енчева. Това са съвсем логични последствия, няма нищо общо с националността, сложете германци, със същите параметри на нашето място и ще видите каква ще е реакцията.

И не България краде ресурси и предизвиква войни, и не България има исторически грехове към тези народи, а накрая изискват от нея да изпира пешкира на големите играчи и инициатори. Както виждате другите страни с далеч по-добри показатели в Източна Европа въобще не се церемонят.

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
8400 0

Свързани новини

Водещи новини