28 военнослужещи положиха клетва в Благоевград

  • 12 януари 2024 16:22

  • 886
  • 5
28 военнослужещи положиха клетва в Благоевград
© Булфото

С тържествен ритуал военнослужещи положиха клетва на строевия плац на Трето бригадно командване в Благоевград.

В редиците на Българската армия влязоха 28 военнослужещи, четири от които – жени. 

Военна клетва положиха новоназначените военнослужещи в Трети механизиран батальон и Десети механизиран батальон в състава на 3-то бригадно командване, а на церемонията присъстваха заместник областният управител на Благоевград Христо Ангелов, Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, началникът на Гранично полицейско управление – Благоевград и председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Благоевград подполковник Иван Петров, семействата на новоназначените военнослужещи. 

В приветственото си слово командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов отбеляза, че изборът на професия до голяма степен се определя не само от образователната система, но най-вече от семейната среда и обществения престиж. Окончателният избор обаче се обуславя от вашата ценностна система, решението ви да кандидатствате за прием на военна служба, да бъдете приети в редовете на Сухопътни войски и на Трето бригадно командване, каза още полк. Митко Балтов.

Той изрази увереност, че направеният избор е правилен, защото военнослужещите от състава на Сухопътните войски са образовани, силно мотивирани и дисциплинирани. 

Тодор Тагарев награди български военнослужещи, участвали в мисия с Косово и Босна и Херцеговина

"Предстои ви да произнесете сакралните слова на военната клетва, които са били мерило за достойнство на поколения храбри българи. От днес тя ще бъде за вас вашият най-важен морален и законен акт, от който ще се ръководите всички вие", каза още полк.

Митко Балтов и пожела на новоназначените военнослужещи да бъдат достойни приемници и продължители на славната традиция на Българската армия, на Сухопътните ѝ войски и на Трето бригадно командване, което е горд наследник на славния 14-и пехотен полк, 25-и Драгомански полк и на Трета мотострелкова дивизия.

След тържественото полагане на военна клетва, Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет за здраве и благоденствие на новопостъпилите служители и целия числен състав на Трето бригадно командване и отправи пожелания към войниците. В слово от името на новоназначените военнослужещи редник Халачев, който днес положи своята военна клетва, каза, че този ден е специален за всички, които се заклеха да служат на родината.

"Щастлив съм, че успях да продължа семейните традиции и реализирах своята детска мечта, която всяка година се превръщаше във все по-осъзната цел, за която се подготвях от дълго време и вече съм част от редиците на Българската армия", каза в словото си редник Халачев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
886 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.01.12 | 17:17

5
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
СМЪРТ

2024.01.12 | 17:05

4
НА БЪЛГАРСКИТЕ ИЗРОДИ!
ТИЯ ЖИВОТНИ

2024.01.12 | 17:03

3
С КОЙ КЛАС СА? :)
КО ПЕЛЕТА

2024.01.12 | 17:03

2
ОТ БЪЛГАРСКИ КУЧКИ
НАЕМНИЦИ ЗА ПАРИ

2024.01.12 | 16:59

1
МАЙКА ВИ ДА ЕВА ГАДНА БЪЛГАРСКА!

Добави коментар

Водещи новини