Предстои придвижване на военнослужещи и военна техника във връзка с учения

  • 26 октомври 2023 12:32

  • 1079
  • 0
Предстои придвижване на военнослужещи и военна техника във връзка с учения
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Военнослужещи и военна техника от Въоръжените сили на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия ще се придвижват на 27-и и 28 октомври по републиканската пътна мрежа на България от Румъния до Гърция. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Придвижването е във връзка с приключването на многонационалното учение на НАТО STEADFAST JUPITER, което се състои на територията на Румъния. Над 400 румънски и чуждестранни военни участват в учението. В него участват военнослужещи от 17 съюзнически държави и повече от 20 подразделения от структурата на командването и силите на НАТО.

Личен състав и военна техника на Сухопътни войски ще се придвижват от Казанлък до учебен полигон „Корен“ от 16 до 24 октомври

На 27 октомври ще се извършва и придвижване на личен състав и военна техника по републиканската пътна мрежа от учебен полигон „Корен“, област Хасково до град Казанлък, област Стара Загора. Придвижването е във връзка с приключилите тактически учения на формирования от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово от състава на Сухопътните войски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1079 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини