Властта продължава да се търкаля по жълтите павета на София и няма кой да я вдигне

  • 10 януари 2024 17:12

  • 1282
  • 0
Властта продължава да се търкаля по жълтите павета на София и няма кой да я вдигне
© булфото/архив/

Продължава кризата в управлението на София и практическата невъзможност градските избраници да се разберат помежду си и излъчат председател на СОС и негови ръководни органи. Днес пак се събраха и...пак се нас@аха, досущ както се пееше в онзи култов клип от шоуто на Теди Москов в зората на демокрацията "Улицата". Предлагат временен председател или ротация за този пост, но няма кой да подкрепи и тези идеи.

Общинските съветници в столицата изглежда са решили, че тъпо и упорито ще правят едно и също действие, но ще чакат различни резултати.

И сто пъти да се събират и да предлагат различни варианти, докато всеки се инати като магаре на мост в съвета, няма да излязат от кризата, в която набутаха и софиянци, и кметът Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, чиито ръце са вързани от общинските съветници.

Отговорността за съставяне на работещо мнозинство в СОС е на ПП-ДБ-СС, които са и първи по изборен резултат. ПП-ДБ („Спаси София”) има 23-ма общински съветници, ГЕРБ-СДС - 14, „БСП за България” - 9, „Възраждане” - 8. По трима представители в местния парламент имат от „Има такъв народ” и Местна коалиция КОД. Един е общинският съветник от ВМРО. Както се вижда от цитираните данни от местните избори м.г., втори по изборен резултат са от ГЕРБ-СДС. Обаче първите не ги искат в управлението, противно на волята на гласувалите граждани, колкото и малко да са те. ПП-ДБ-СС към ностоящия момент ухажват представителите на лявата коалиция в градския парламент за съставяне на мнозинство. Да, ама те с основание се дърпат, защото часове след разговора между двете партийни групи в СОС, спечелилите вота в столицата вандалски разрушиха ПСА като го нарязаха с флекс, а това беше "червената линия" поставена от социалистите в София, която търсещите подкрепа нарушиха. Ето защо сега, според принципите си, левите отказват да преговарят с излъгалите ги.

За нищоправенето на градските избраници, те справедливо не получават заплати.

Средното месечно възнаграждение за тях в СОС е 1250 лева бруто. Не ги получават, защото те трябва да се подпишат от председателя на СОС, а той както се разбира дори не е в проекция.
Не че общинарите разчитат на тези пари, ама все пак е важно данъкоплатците да не са хептен ощетени, докато продължават яловите партийни заяжданици между избираните по партийно-листовата вехта система.
От дни насетне прави впечатление, че

политическата криза в СОС се съпровожда сякаш по традиция вече и от криза с боклука.

Припомням, че през 2005 година Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г влезе на бял кон на "Московска" 33 с ведрото обещание да реши тогавашните проблеми с отпадъците, а законно избраният кмет преди това Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра се оттегли принудително и преждевременно. Обещаваният завод за отпадъци бе открит 10 години по-късно, а през цялото това време се използваше сметището, построено по времето на Софиянски.
Сега имам дежавю за сметта, особено когато започнат истерични изблици на всяка нова власт, която настървено отрича предходната - така е у нас. Не се правят никакви полезни изводи от историята, от миналото, от предходни гафове. Тук най-добре се прави едно - да се руши създаденото от предишни поколения - заводи, предприятия, паметници, напоителни системи... . Огласиха вестта, че разрушителят на паметника на Граф Игнатиев във Варна бил психично болен. Нямам съмнение в това. Какво да се каже за онези, които му ръкопляскат и му подакват?!
И какво ново и по-добро се построи през последните над три десетилетия!?
 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1282 0

Свързани новини

Водещи новини