Контролът на качеството на чешмяната вода е въпросителната пред сервирането ѝ в заведения

  • 10 януари 2024 09:33

  • 656
  • 1
Контролът на качеството на чешмяната вода е въпросителната пред сервирането ѝ в заведения
© Novini.bg/ Canva

Контролът на качеството на чешмяната вода е въпросителната пред сервирането ѝ в заведения, това коментира за Радио Варна зам.-председателят на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци Станислав Стоянов по темата възможна ли е безплатна чешмяна вода в заведенията, която да се предлага на клиентите?

Като добра идея я определи Стоянов, но посочи, че има сериозни съмнения относно качеството на водата във водопроводната мрежа, контролът над пречистването ѝ и липсата на стандарт за качество на питейната вода. 

Безплатна чешмяна вода в заведенията - кога ще се предлага и у нас?

Дори да е част от менюто, чешмяната вода, за да бъде предлагана в заведение предполага разходи за монтиране на системи за пречистване и омекотяване на водата, дори и с уговорката, че в средносрочен и дългосрочен период води до свиване на разходите. 

Макар чешмяната вода у нас като цяло да не отстъпва по качество на тази в други европейски държави, в които предлагането ѝ като комплимент от заведенията или при поискване да е практика, стандартът за качество на питейната вода допуска във водата, която тече от чешмите, да има песъчинки, утайки, химически добавки като хлор и флуор, микроорганизми и бактерии, стига да не е вредно за общественото здраве.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
656 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.10 | 09:31

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Водещи новини