Международен форум ще отличи  жените лидери в София

  • 08 януари 2024 12:14

  • 786
  • 0
 Международен форум ще отличи  жените лидери в София
© личен архив

Добрите примери в  женското лидерство и предприемачество ще бъдат отличени от  Международният форум  Women Leaders Awards 2024, който ще се проведе на 1 март 2024 г. в балната зала на 5-звезден хотел в столицата. Събитието е вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество - GLOBAL LEADERS.   

Равенството между жените и мъжете е основна ценност на Европейския съюз за установяване на принципа на равно заплащане за равен труд.

ЕС продължава да се бори с дискриминацията, основана на пола,

и днес Европа е едно от най-безопасните и най-справедливите места за жените в световен мащаб.
Въпреки това борбата и защитата на правата на жените са все така необходими. Макар че жените в Европа следва да се ползват с равенство, възможности за реализация и безопасност, за прекалено много жени тези права трябва тепърва да се превърнат в реалност. Статистиката сочи, че жените не са представени в достатъчна степен на ръководни позиции в политиката и бизнеса и

все още печелят средно 16 % по-малко от мъжете в ЕС.

Основаните на пола насилие и тормоз продължават да бъдат широко разпространени.
Партньори на събитието са Зонта Клуб Интернешънъл, Българската Търговско-Промишлена Палата, Българо-Италианския Бизнес Клуб, Българо-Македонската Търговско промишлена Палата, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Гръцката Търговска камара в Солун и други.
Наградите обхващат голямо разнообразие от значими за общественото развитие дейности - женско лидерство в бизнеса, централна и местна власт, култура, образование, спорт и женско предприемачество.
 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
786 0

Свързани новини

Водещи новини