Министър Тагарев ще поздрави военните от контингента, участвал в оперативния резерв в Косово и в Босна и Херцеговина

  • 03 януари 2024 15:33

  • 811
  • 1
Министър Тагарев ще поздрави военните от контингента, участвал в оперативния резерв в Косово и в Босна и Херцеговина
© Булфото (архив)

Министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за ще участва утре, 4 януари, в тържествената церемония в Благоевград по посрещането на контингента, участвал в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа”, съобщиха от пресцентъра на МО.

Ще присъстват още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-майор Красимир Кънев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. На церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от министъра на отбраната и от командира на СКС. 

Военните, които участват в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина "Алтеа", се завръщат в България

Контингентът е в състав над 100 военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски, основно от състава на Трето бригадно командване – Благоевград. Помощник-национален командир на контингента и командир на националния поддържащ елемент беше подполковник Станислав Цонев от СКС.

По време на участието си в оперативния резерв на Операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) българските военнослужещи изпълняваха задачи за подпомагане на усилията за възстановяване и поддържане на сигурността в Косово – патрулиране, охрана на административни сгради и поддържане на сили за бързо реагиране.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
811 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ ШИБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.01.03 | 15:48

1
Резултати от "ударите на възмездието" за терористичния акт срещу Белгород според руската страна: В Киев и областта са унищожени: - ЗРК Patriot, - склад с ракети AtacMs - команден пункт на ВСУ - убити 9 генерали, един от тях - заместник на Залужни - унищожени са 4 командни центъра и два хотела с наемници от Швеция, Дания, Литва и Естония - над 78 убити военнослужещи - около 1000 ракети за Iris T и NASAMS. В Одеса: - унищожени са три склада и хангар за съхранение на противокорабни ракети и установки Harpoon - унищожени са огромен брой командни пунктове с британски и полски военни - убити са 4 действащи офицери от Бундесвера и 7 офицери от армията на Чехия - унищожени са 2 РЛС френско производство. В Харковска област: - унищожени са две установки ЗРК Iris T, - 4 танка Gepard, - два командни центъра и около 65 офицери. В Крапивницкое: - унищожен е склад с ракети Storm Shadow - над 25 ракети - два самолета СУ-24 и ремонтна база. Освен това, хиляди БПЛА са унищожени в Киевска, Сумска и Харковска области. Унищожени 23 цеха за сглобяване на дронове, някои заедно с персонала, съобщават още руските военни канали.

Добави коментар

Водещи новини