Студентът Георги Иванов, изучаващ "Мехатроника": Единственото ограничение е въображението

  • 24 декември 2023 11:56

  • 2349
  • 4
Студентът Георги Иванов, изучаващ "Мехатроника": Единственото ограничение е въображението
© БНР
Слушай новината Слушай новината

Втора година Георги Иванов изучава "Мехатроника" във Висшето военноморско училище във Варна. Интересува се от модели и нови начини на програмиране, автопилоти и дронове. Тези негови интереси го насочват към специалността "Мехатроника".

"Науката е нова. За първа година се изучава свободно. До миналата година само курсанти са я изучавали. Учим програмиране, имаме опит с дронове, ще учим 3D принтери, как се работи с тях. Какво можем да правим с тях. И общо взето по-малко сме взели, и от роботиката, за да можем ад вкараме една нова технология в България."

Ученикът Георги Пашалиев, който влезе в класацията "Форбс" - "30 под 30": Изкуственият интелект ни е приятел, не заплаха

За жалост, продължава Георги Иванов, знанията биха му били полезни, но не и в България. Смята, че реализацията му е в чужбина.

"В конструирането на нови машини, които да функционират с автопилот, в създаването на малки макети или малки пластмасови джаджи за кола например, които могат да се направят само с 3D принтер. Не всичко е възможно да се направи, погледнато само от човешкото око. Понякога трябва да се види от дрон и да се маркира с 3D модел, за да се изгради макетна структура, с която можем да работим."

Соломон Паси: Не е непостижимо да имаме наш Илон Мъск

Единственото ограничение е въображението, категоричен е Георги Иванов. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2349 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.01.06 | 15:15

4
Мехатроника!

2023.12.24 | 15:33

3
като порасне ще разбере, че и законите на физиката пречат малко на развинтената фантазия.

2023.12.24 | 14:01

2
Браво на момчето. Но защо гледа голи мъже на компютъра?

2023.12.24 | 12:59

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини