Къде дежурят екипите на "Пътна полиция"

  • 23 декември 2023 10:56

  • 1094
  • 3
Къде дежурят екипите на "Пътна полиция"
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Засилен трафик се очаква днес в цялата страна. Целият състав на "Пътна полиция" е ангажиран по празниците.

Служителите на реда ще следят за превишена скорост и неправилно изпреварване.

И днес се очаква засилен трафик

От полицията призовават да не се предприемат рискови маневри, шофьорите да бъдат толерантни един към друг, за да се осигури спокойното и приятно пътуване на всички граждани по празниците, напомня БНТ.

За улеснение на всички пътуващи от София към Варна днес до 16 ч. при необходимост ще бъдат обособени две ленти за движение в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“. Всички пътуващи от Варна към София ще преминават по обходен маршрут - от п. в. „Осиковска Лакавица“ по път I-3 и при п. в. Правец“ ще се връщат на АМ „Хемус“.

По преценка на контролните органи в зависимост от интензивността на трафика е възможно движението на всички МПС да се ограничи от пътен възел „Ботевград“ до пътен възел „Витинска река“ с пренасочване по път II-17 и път I-1.

Днес е забранено и движението на тежкотоварни камиони над 12 т в посока Варна в участъка на АМ "Хемус" при тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“. На 27 декември ограничението ще е в сила за платното в посока София

Тежкотоварните автомобили ще се пренасочват по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река“, при 30-и км, по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ /при 47-ми км/, от където ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите:

-да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия

-да карат внимателно и със съобразена скорост

-да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи

-да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците. Така ще бъдат осигурени над 17 000 допълнителни места по най - натоварените направления:

София - Плевен - Варна

София - Враца - Видин

София - Пловдив - Бургас

София - Карлово - Бургас

Над 70 извънредни автобуса са осигурени за вчера и днес на Централна автогара София. Превозвачите предупреждават, за да сте сигурни, че ще имате билет в определена посока, да го купите малко по-рано от деня на пътуването. Това може да направите и онлайн.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1094 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.23 | 12:43

3
Там в началото на Хемус, дебнат на 6 ленти да не превишиш 50км./ч. Много им е важно

2023.12.23 | 12:14

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.23 | 11:03

1
На топло и скрито. Довечера ще трябва да ескортират мигранти и да вардят дилъри. Неха си починат.

Добави коментар

Водещи новини