Започва вторият етап от ремонта между павелбанските села Асен и Скобелево, финансиран от МРРБ

  • 13 декември 2023 14:37

  • 622
  • 1
Започва вторият етап от ремонта между павелбанските села Асен и Скобелево, финансиран от МРРБ
©

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще отпусне сумата от четири милиона лева за втория етап на ремонта на пътя между павелбанските села Асен и Скобелево. Това съобщават от пресцентъра на Община Павел баня. 

Договор за тези дейности беше подписан днес между министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното и кмета на общината Иса Бесоолу. 

Затвориха опасен мост в Петрич - хората обикалят с километри

Както БТА съобщи, първият етап започна през май т.г. с подмяната на тротоарните настилки в село Скобелево и извършването на частично подновяване на асфалтовата настилка в населеното място. 

“Сега предвиждаме да продължим ремонта, като асфалтираме пътния участък между село Асен и село Скобелево до разклона за село Горно Сахране. Това е още една важна стъпка, която правим за подобряване на пътната инфраструктура в района”, заяви след подписването на договора за финансиране в МРРБ кметът Иса Бесоолу. Очаква се ремонтните дейности да приключат около средата на следващата година.

Мащабният проект беше разработен от екипа на Бесоолу през 2022 година, когато беше внесен за разглеждане и одобрение от МРРБ. Пътят Асен - Скобелево е част от Плана за интегрирано развитие на община Павел баня за периода 2021-2027 г., посочват от общинския пресцентър.

Селата са две от гъсто населените места в община Павел баня. Там са разположени предпочитани от туристите обекти за посещение в т.ч. и входът за Централен балкан и „Пеещите скали”. В района на двете села се намират 40% от розовите масиви, 60% от черешовите масиви и 20% от ябълковите насаждения в района.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
622 1

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.13 | 18:03

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини