Затвориха опасен мост в Петрич - хората обикалят с километри

  • 13 декември 2023 12:11

  • 644
  • 1
Затвориха опасен мост в Петрич - хората обикалят с километри
© Булфото/ архив
Слушай новината Слушай новината

Повече от месец е затворен за движение мостът над река Струма, който свързва град Петрич и малките населени места в района с автомагистралата за Гърция.

Причината за затварянето на съоръжението са подровени стълбове и пропадане на част от основите. Заради затворения мост, бизнесът и местните хора се налага да обикалят десетки километри, за да стигнат до аутобана.

С две жалби е оспорен изборът на общински съветници в Петрич

 От Агенция "Пътна инфраструктура" казаха, че за ремонта на основите на моста са отделени малко над 500 000 лева, предаде БНТ.

 Самият ремонт ще бъде извършен в най-кратки срокове, след като времето и водите на реката го позволят. "Страшно много губи бизнесът, защото ние в момента търпим страхотни загуби. Ето защо аз моля регионална министър да дойде на място и да инспектира това съоръжение", каза собственикът на търговски обект в Петрич Пенка Николова. "Когато се наложи жител на община Петрич да бъде обслужен от Спешна помощ Сандански, тези обиколки и това време може да коства живота му. Това е по-големият проблем", заяви Кирил Стоянов .

Последвайте канала на

Нора Виткова
644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.13 | 14:06

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини