Румен Радев удостои посланика на Египет у нас с орден "Мадарски конник" първа степен

  • 13 декември 2023 12:23

  • 617
  • 2
Румен Радев удостои посланика на Египет у нас с орден "Мадарски конник" първа степен
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Арабска република Египет е ключов партньор на България в региона на Близкия изток и Африка, на чието пълноценно сътрудничество ние ще продължим да разчитаме и в бъдеще.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който удостои посланика на Арабска република Египет у нас Халед Ибрахим Емара с орден „Мадарски конник“ първа степен за неговите особено големи заслуги за развитието и задълбочаването на двустранните отношения между България и Египет, съобщиха от прессекретариата на президентството. 

Румен Радев: ОАЕ са стратегически партньор на България в региона на Близкия изток

В словото си на тържествената церемония, която се състоя в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, държавният глава открои важното значение, което България отдава на отношенията с Египет - първата арабска държава, с която страната ни е установила дипломатически отношения и държавата, с която имаме най-висок стокообмен от страните от региона на Близкия изток и Африка. 

Президентът Радев открои усилията на дипломата и неговия съществен принос за развитието и надграждането на приятелските отношенията между България и Египет в редица области от взаимен интерес като икономиката, енергетиката, отбраната, селското стопанство, науката, културата и туризма. 

Посланик Емара изрази признателност за оказаната чест и полученото висше държавно отличие, като подчерта че народите на България и Египет имат дълбоки исторически връзки. Дипломатът изрази увереност, че двете държави ще продължават да развиват изключително добрите си отношения, които се основават на съвместно уважение, приятелство  и сътрудничество. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
617 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
русия е тумор

2023.12.13 | 15:00

2
русия е тумор

2023.12.13 | 14:06

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини