Ноу-хау срещу наглостта на монополистите!

  • 12 декември 2023 14:33

  • 1985
  • 0
Ноу-хау срещу наглостта на монополистите!
© pixabay

Находчиви българи му намериха цаката как да реагират на наглостта на монополистите – дружествата, /не/доставящи вода и ток на ползвателите, които плащат скъпо и прескъпо за въпросните „услуги”. Цените им се повишават, но качеството на доставките на водата, и на тока сякаш правопропорционално пада.

Пуснаха водата на половината жители в ямболското село, където мъж нахлу по халат да се окъпе, да си измие зъбите, изобщо да си направи тоалета в местното „В и К” в Болярово, защото в селото му цяла седмица нямали вода.

Какво ли щеше да стане,

ако цялото село организирано бяха нахлули в сградата на доставчика, за да обявят, че ще живеят там, докато им пуснат водата?

А ако по този нестандартен начин предприемат битка с монополиста във всичките над 450 селища в България, които страдат от лошо водоснабдяване години наред, какво ли ще е поведението на фирмите?

Преди сеира с безводието в ямболско, неотдавна ощетен потребител пък отиде да си сготви в енергото в Силистра, защото в селото му – Калипетрово редовно ги цакали с тока. Любопитно е дали ще продължават да го правят, ако в офисите им нахлуят масово прецаканите?

Да припомням ли, че съвсем наскоро, когато първият сняг отново „изненада” всички служби и службици, над половин милион наши сънародници останаха без ток, а някои и без вода дни наред – на места и цяла седмица.

Напоследък все по-често мнозина се питат

защо самоуправството да е вредно, щом управлението в нито една сфера не работи в полза на хората?

Наистина защо?

 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1985 0

Свързани новини

Водещи новини