Най-много свободни работни места в Кърджали има за хора със средно образование

  • 11 декември 2023 15:38

  • 694
  • 1
Най-много свободни работни места в Кърджали има за хора със средно образование
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Най-голям дял, според степента на образование, сред обявените свободни работни места в "Бюро по труда" - Кърджали имат позициите за хора със средно образование, отчитат от Бюрото по труда, предаде БТА. 

Те съставляват близо 46 на сто от обявените позиции и са предимно за работници в текстилната промишленост и машиностроителния сектор. Общо 79 са обявените в началото на седмицата свободни работни места, като за хора със средно образование са 36.

Търсят се и 21 висшисти, като 19 от позициите са за лекари и две - за медицински сестри. От Бюрото по труда уточниха, че става въпрос за традиционно незаети лекарски практики, които периодично се обявяват като свободни работни места на пазара на труда. 

Търсят се и 10 работници с основно образование, главно като машинни оператори. Има обявени 4 свободни работни места за хора с начално образование за позицията сметосъбирач. 

От Бюрото по труда в Кърджали обясниха за БТА, че за да намерят кадри за определени позиции, работодателите поставят изискване за образование с възможност то да не е само една определена степен, а повече. Така например сред актуално обявените места се търсят 7 служители с основно или средно образование, както и един - със средно или висше.

Малко над 2% е била безработицата във Варна

Последвайте канала на

Десислава Станева
694 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.11 | 18:01

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини