Шуменци на протест срещу условната присъда на шофьора, причинил смъртта на 22-годишната Светомира

  • 07 декември 2023 21:08

  • 1302
  • 2
Шуменци на протест срещу условната присъда на шофьора, причинил смъртта на 22-годишната Светомира
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Десетки шуменци протестираха срещу постановената от Варненския апелативен съд условна присъда за Жечко Кюркчиев, подсъдим за причиненото от него пътнотранспортното произшествие в Шумен, при което загина 22-годишната Светомира Станчева, а друга жена бе със средна телесна повреда след катастрофата.

Те се събраха на кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“ в града, на което загина младата шуменка и блокираха движението в района. 

"Не може някой, който лишава едно семейство от детето му, в момента да е с условна присъда. Няма как ние, като семейство, да го приемем“, каза пред БТА бащата на загиналата млада жена  Анатоли Накев. 

Искам да благодаря на всички хора, които не се изплашиха от лошото време и са съпричастни не само с нашето семейство, а с всички други семейства, които са загубили децата си по пътищата на България, заради неспособността на някои водачи да управляват автомобилите си според въведените у нас ограничения по пътищата в градски условия. Много благодаря на всички присъстващи и искам да им кажа, че тяхното внимание и отношение към нашето семейство безкрайно много го оценяваме. Това е начинът, когато бъдем обединени, можем да въздействаме на институциите и чрез законодателни промени, приети от Народното събрание, каза още пред журналисти Накев, според когото за инциденти с жертви на пътя наказанието трябва да бъде най-малко 10 години затвор. 

Условна присъда за водача, причинил смъртта на жена на кръгово кръстовище в Шумен

Варненският апелативен съд (ВАС) измени в условна присъдата на Кюркчиев на първоинстанционния Шуменски окръжен съд, който го осъди на 3,4 г. „лишаване от свобода“ за катастрофата със загинала жена в Шумен, става известно от справка по делото на сайта на ВАС. За решението по това дело официално ще бъде съобщено, след като бъдат уведомен страните по него, уточниха от пресцентъра на съдебната институция.  

Решението на ВАС подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от съобщаването му. Адвокат Борислав Борисов, представляващ конституираните като частни обвинители роднини на Светомира Станчева, каза, че ще обжалва решението. Това потвърди пред репортер на агенцията тази вечер и и бащата на загиналото момиче - Анатоли Накев. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1302 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.08 | 01:21

2
Щом няма съдебна справедливост, ще започваме друга справедливост, като в турските сериали!

2023.12.08 | 01:18

1
Мафията си има държава!

Добави коментар

Водещи новини