Започва традиционната благотворителна кампания "Елхички с кауза"

  • 07 декември 2023 08:22

  • 643
  • 0
Започва традиционната благотворителна кампания "Елхички с кауза"
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Министерството на земеделието започва традиционната си  благотворителна кампания под наслов "Елхички с кауза: Прави добро без пауза!". Тази година каузата на кампанията е свързана с опазване на горите. 

Всяка година агроведомството предлага за закупуване естествени елхички, като част от тях са в контейнери и подлежат на последващо засаждане  , друга част са отсечени. И в двата случая обаче, това са дръвчета, които са специално отгледани за целта в разсадници на държавните горски предприятия.

Коледна работилница в НВИМ

Днес министърът на земеделието Кирил Вътев ще открие благотворителната кампания, в която за всяко продадено дръвче ще бъдат засадени 10 нови фиданки в горите, стопанисвани от държавните горски предприятия.

Живи елхички ще се продават на много места в страната, като експертите предупреждават, че законно отсечените коледни дръвчета задължително трябва да имат пластмасова контролна пластина със сериен номер. Превозният билет е другият задължителен документ, за който горските служители проверяват търговците.

Санкциите за бракониери и търговци на нелегално отсечени елхи са сериозни и според контролните органи - тенденцията е нарушителите  да намаляват. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини