Стойчев: Имаме доверие в ЕС, но не сме убедени в ползата от членството на България

  • 06 декември 2023 17:51

  • 1088
  • 3
Стойчев: Имаме доверие в ЕС, но не сме убедени в ползата от членството на България
© Нова
Слушай новината Слушай новината

57% от българите смятат, че страната ни е спечелила от еврочленството си. Това показва проучване на Евробарометър, което беше публикувано днес. Какви изводи може да бъдат направени от статистиката – в ефира на Нова коментира ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев.

„Налага се интересен извод – от една страна, имаме доверие в Европейския съюз, което се вижда ясно от проучването, но не сме убедени в ползата от членството. Получава се такова леко разминаване, което не знам дали е народопсихология, или синдром, останал от дългите години, когато България се опитваше да се присъедини към ЕС. Тогава се надявахме, че всичко ще се оправи като с магическа пръчка, което не се случи”, уточни той.

Повечето българи харесват и намират полза от принадлежността на България към ЕС

По думите на ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в България сме имали огромни очаквания, че всичко ще се оправи отвън.

Той обясни, че хората до 40-годишна възраст се интересуват повече от политиките на Евросъюза. „Те са и доста по-убедени в ползата от членството на страната ни в ЕС”, поясни още Стойчев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1088 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тенев

2023.12.06 | 19:32

2
Ами по- младите не са видяли друго- страх ги е от промени. Нормално.
Тенев

2023.12.06 | 20:49

3
Ами видял съм доста и то в доста държави. Пък те яйцата не пречат на погледа, а само на аромата:) Евентуално и на вкуса.

Добави коментар

Водещи новини