Общината ще подпомогне финансово семействата, чиито домове пострадаха при пожар в Стара Загора

  • 04 декември 2023 14:59

  • 219
  • 1
Общината ще подпомогне финансово семействата, чиито домове пострадаха при пожар в Стара Загора
© Gettyimages

Близо 50 точки ще обсъждат на третото си редовно заседание общинските съветници в Общински съвет Стара Загора. Това заяви на пресконференция председателят Ивета Лазарова, цитиразна от БТА.

То ще се състои на 7 декември от 9:00 часа в зала „П. Р. Славейков“. 

В дневния ред като извънредни точки ще бъдат внесени за разглеждане предложения за финансово подпомагане на семействата, които пострадаха при пожар в жилищна кооперация.

Пожар във фабрика за пелети

„Пожарът унищожи цялото покривно пространство на жилищната кооперация, а от тоновете вода, която се изля за потушаване на пламъците, пострадаха всички апартаменти от първия до последния етаж“, посочи Лазарова.

До момента са подадени пет заявления от живущи в пострадалата сграда.

По време на брифинга стана ясно, че местната администрация ще изтегли от дневния ред три точки, касаещи продажба на общински жилища. Причината е, че предстои да бъде изработена Стратегия за управление на общинската собственост, обясни заместник-кметът Павлина Делчева. „На база на нея ще бъде подготвена и една програма за управление и разпореждане на имотите общинска собственост. В тях ще изчистим въпроса с продажбата на общински жилища, тъй като това е една чувствителна тема. За мен не трябва да се пристъпва с продажба, но все още има 12 семейства, които чакат една година, за да бъдат настанени“, допълни тя. От думите на Делчева стана ясно, че около 20 жилища се продават на година.

Последното редовно заседание на Общинския съвет в Стара Загора за 2023 година ще се проведе на 21 декември, стана известно още по време на брифинга.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.04 | 15:36

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини