Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания

  • 03 декември 2023 07:30

  • 511
  • 2
Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

На 3 декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. По този повод Столичната община организира благотворително събитие под надслов „Всички заедно“. Събитието ще бъде под купола на Софийското Ларго на пл. „Независимост“.

В събитието ще участват представители на социални заведения, национално представителни организации на и за хората с увреждания, неправителствени организации и доставчици на социални услуги на територията на Столичната община. Те ще представят част от своята дейност пред софиянци и гостите на столицата.

Изложба на картини, ръчно изработени предмети и аксесоари, демонстрация на сухо плъстене, рисуване със затворени очи, арт-работилница, забавна програма и Zumba също са част от събитието. 

Специални гости ще бъдат артисти от Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“, които заедно с изпълнители с увреден слух, ще представят творчеството на глухите хора с жест и мимика. 

Софийското Ларго ще се превърне в мини град за обмяна и предаване на знания и опит за социално подпомагане на деца, младежи и възрастни, както и за споделяне на предложения и идеи за повишаване качеството на живот на хората с увреждания, информираха още от Столична община. 

Международният ден на хората с увреждания се отбелязва от 1992 г. с резолюция на Общото събрание на ООН от 14 октомври 1992 г. Целта е да се повиши информираността на международната общност за проблемите на хората с увреждания и за ползите от тяхното приобщаване в различни области на общественото развитие.

Последвайте канала на

Десислава Станева
511 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.03 | 19:16

2
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
Дора

2023.12.03 | 07:59

1
С 50 пр и 530€ пенсия в Германия

Добави коментар

Водещи новини