Мария Габриел към студенти в Деня на отворени врати в МвнР: България и Министерство на външните работи Ви искат

  • 02 декември 2023 20:27

  • 839
  • 10
Мария Габриел към студенти в Деня на отворени врати в МвнР: България и Министерство на външните работи Ви искат
© МВнР

470 студенти от различни университети в страната посетиха първия Ден на отворените врати за студенти, който се проведе в Министерството на външните работи (МВнР) на 2 декември. Инициативата е на вицепремиера и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, съобщиха от МВнР.


Проявата премина под надслов „МВнР те иска/MFAWantsYou“, а партньори бяха  платформата Bulgaria Wants You на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов и  Представителството на Европейската комисия в България.

Събитието бе открито от вицепремиера и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, която благодари за интереса на присъстващите студенти. „Днес Министерство на външните работи Ви казва – Ние имаме нужда от вас. И както „България те иска“, така и „Министерство на външните работи Ви иска“.  Имаме нужда от Вашите идеи, енергия, критично мислене, визия за настоящето и бъдещето“, обърна се към младите хора Габриел.


Вицепремиерът благодари и на Иван и Андрей за  партньорството на инициативата. Тя подчерта, че за нея  инвестицията в младите хора е инвестиция не  в бъдещето,  а е инвестиция в настоящето.

Габриел посочи, че в  новата  ера - на дигитализацията, на климатичните промени и на  възникващи непрестанни конфликти, България и МВнР имат нужда от своето ново поколение дипломати със знания. „Дипломацията е най-благородната кауза за мирен и справедлив свят. Ние имаме нужда от Вашия принос, за да може този свят да бъде по-стабилен, по-мирен, по-справедлив“, каза Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.  

Тя акцентира, че България  е член на ЕС и НАТО и като такава, споделяйки ценности, бивайки активна, създавайки посока и  отстоявайки идеите си, страната ни  ще покаже, че може да бъде фактор на стабилност и сигурност в Югоизточна Европа. „Освен това България със своето ново поколение е иновативна. Тя е силна, дръзка и критична. Това искам да направим заедно с вас. Да покажем, че България е фактор за развитие и в тази част на Европа и света по един иновативен начин“, допълни вицепремиерът.

Мария Габриел  сподели, че провеждащото се събитие не е еднократно, а е част от нейните и на екипа й в МВнР целенасочени усилия в дипломатическата служба младите хора да виждат поле за изява и за кариера.

Вицепремиерът припомни, че преди дни е публикуван конкурсът „Посланик за един ден“, съвместна инициатива с жените посланици в България. Тя апелира към младите момичета да участват  с написване на есе, в което да представят тяхната визия за мястото и ролята на жените и момичетата в дипломацията. Срокът за изпращане на материалите е 5 декември, а наградата – 1 ден с посланика жена в страната, която тя представлява.

Като втора инициатива Габриел посочи подписването на серия от споразумения с университетите, които да дават възможност на младите хора за стаж, обучение, достъп до информация.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова обяви и, че в понеделник ще бъде открит нов конкурс за 15 стажант-аташета. Срокът за кандидатстване е 14 дни.

„Дерзайте. Преоткрийте света на дипломацията, а нас ни накарайте да го виждаме по-често през очите на младите хора. Като министър на външните работи, аз се гордея с младите хора на България. Разчитаме на вас, разчитайте и вие на нас“, бе посланието на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

В Деня на отворените врати на МВнР студентите участваха в лекции и дискусии на теми като членството на България в ЕС, 20-годишнината от членството на България в НАТО, кандидатурата на страната ни в ОИСР, членството на България в Съвета на ООН по правата на човека, в кратки курсове по протокол и публична дипломация. Присъстващите имаха възможност и да разгледат колекцията изобразително изкуство на МВнР.

Мария Габриел: Дипломацията има нужда от таланта на жените

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
839 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Тенев

2023.12.03 | 18:22

10
Но ние НЕ Ви искаме , безграмотна шушумиго!

2023.12.03 | 09:56

9
С тия хубави момичета отблъсквате 3апада, пращайте яки геюве да ги тормозят, стига с тая лека сфиркаджийска политика на Надежда сфирката.
Васко делчев

2023.12.03 | 09:24

7
Какви са тия студенти, които ще отидат на среща с тая тъпа твар... Какво очакват да чуят от празен човек с празни мисли, назначен от сащ-ския посланик за някакъв министър на страната ни.

2023.12.03 | 09:52

8
Те само студентки, затова сме международно одyпени,
евроверек

2023.12.03 | 09:05

6
И белгийските магистрали ви чакат .
Анонимен

2023.12.03 | 06:57

5
Бъдещето е Галена вр очила на Боровец в хотел с вана. За 300лв човек ще я мечтае.
Цв

2023.12.02 | 21:17

1
А теб никой не те иска, ужасно изглеждаш, ужасно! Ако имаш анорексия - лекувай се!
Селски физиономии

2023.12.02 | 23:27

4
Студентите изглеждат още по-зле какви дипломати те като кацнат с тези криви лица направо ще ги обявят за персона нон грата, млади хора приличат на краварки
Георги Илиев Митев

2023.12.02 | 23:12

3
Искат да си разтваряте краката за номенклатурите , фуражките и емигрантите
бравооо

2023.12.02 | 22:16

2
браво маре са че обясни че посланици стават на посланиците децата там обикновен човек не може да отиде

Добави коментар

Водещи новини