Дрехи, храна и лекарства за бедстващите в малките населени места в област Ловеч

  • 29 ноември 2023 14:13

  • 203
  • 2
Дрехи, храна и лекарства за бедстващите в малките населени места в област Ловеч
© Булфото (архив)

Eкипи на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в Ловеч подпомогнаха затруднени от зимната обстановка хора в малките населени места. На място са им осигурили дрехи, храна и лекарства, съобщи Весела Цанкова, председател на сдружение „Граждански инициативи“, което управлява ЦОП.

„С помощта на кметовете и кметските наместници в селата се опитахме да установим дали има хора, които са самотни, нямат подкрепа от близки роднини и по някаква причина са изпаднали в затруднение в зимната обстановка през последните дни, когато в много населени места нямаше електрозахранване, беше трудно и придвижването“, посочи Цанкова.

През нощта е възстановено електрозахранването на още близо 30 000 клиенти на ЕРМ Запад в Западна България

Служителите на ЦОП са посетили няколко адреса на място в Радювене и Лисец, а днес предстои да бъдат в село Смочан. „Не са установени много семейства със сериозни проблеми, но тези, които посетихме, наистина имаха затруднения и трябваше да се реагира на момента“, добави Цанкова.

Семейство с малко дете са имали нужда от лекарства и храна за него. Осигурено им е всичко необходимо. Направена е оценка за рисковете в това семейство, за да не са допускат такива. 

Подпомогна е и самотна жена, както и възрастно семейство, което се грижи за роднина с увреждане. „Установихме, че имат проблем с отоплението на къщата. Предоставихме завивки дрехи, храна и ще продължим контактите с тях в бъдеще. Поехме ангажимент периодично да ги посещаваме“, каза още Весела Цанкова.

По думите ѝ основният проблем в малките населени места е достъпът до аптека. „Възрастни и трудноподвижни хора обикновено търсят помощ от някой близък роднина или съсед. Много често също се обръщат към кметовете на селата. Това е трудоемка дейност, която изисква обикаляне по аптеки, спазване на съответните дати, за да се купят лекарствата, така че нашите социални работници полагат усилия в тази посока“, заяви Цанкова. 

Тя добави, че подкрепата по домовете не е инцидентна дейност на Центъра за обществена подкрепа, а целогодишна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
203 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2023.11.29 | 14:37

1
Абе турете ги тез социалисти на 500лв заплата на 4 часови трудови договори и на 500лв осигуровки цял живот и да се цупат и толкоз. Не стават.

2023.11.29 | 16:20

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини