КЗП: Има 35 постъпили жалби за цялото българско Черноморие

  • 16 август 2012 10:31

  • 723
  • 0
КЗП: Има 35 постъпили жалби за цялото българско Черноморие
©

"От началото на юни имаме около 35 постъпили жалби за цялото българско Черноморие.

Става въпрос за чейндж бюра, таксита, плажове, където не се издава документ при ползване на чадъри и шезлонги, има жалби и за закупени стоки. Жалбите за 2012 година са изключително малко". Това каза в предаването "Преди всички" по БНР Емилия Елчинова, главен директор на Дирекция "Контрол на пазара" в Комисията за защита на потребителите.

Относно поисканото от регионалното министерство и министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена – комисията да направи спешна проверка за начина на ползване на обекта "Фитнес клуб" на варненския бизнесмен Веселин Марешки, който се намира на плажа Кабакум край Варна, Елчинова коментира: "Опитваме се от понеделник да извършим проверка, тъй като би трябвало да функционира, за да констатираме всъщност каква търговска или туристическа дейност се извършва. При посещенията на колегите от регионалната дирекция във Варна се установява, че обектът е затворен. Ние изобщо не можем да влезем в обекта, за да осъществим тази проверка. Днес екипите пак ще продължат да опитват да осъществят проверка. Най-вероятно ще изискаме и съдействието на полицията. Това, което имаме като информация от съседни обекти, е, че обектът е затворен и вътре няма присъствие на външни хора".

Елчинова допуска, че обектът може да е отреден за фитнес клуб, но да не осъществява тази дейност: "Не мога да бъда категорична до момента, до който не осъществим проверката. Към момента не можем да направим нищо".

Тя бе категорична, че комисията не е получавала жалби за обекта на Веселин Марешки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
723 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини