Инж. Росица Итова пое управлението на ВиК София

  • 24 ноември 2023 19:04

  • 2048
  • 0
Инж. Росица Итова пое управлението на ВиК София
© ВиК София
Слушай новината Слушай новината

Съставът на “ВиК” ЕООД - София посрещна новия си управител инж. Росица Итова.

Това стана след като предишният управител на дружеството инж. Иван Иванов беше освободен от Управителния съвет на ВиК-Холдинга в началото на седмицата. Да я представят на служителите дойдоха председателят на УС и изпълнителен директор на Холдинга инж. Лозко Лозев и членът на УС Атанас Бояджиев.

“Благодаря на ВиК Холдинга за доверието и на вас за подкрепата - знам, че във ваше лице имам специалисти, които са готови да се раздадат за дружеството. Толкова години сме работили заедно, преодолявали сме много трудности и пречки, така че няма какво да ни спре. Вярвам във вас и знам, че заедно ще постигнем това, което желаем. Работата продължава без спиране.” Това каза на хората инж. Росица Итова. Всички служители я познават отдавна, защото тя е работила във ВиК оператора повече от 20 години.

Тя бе категорична, че ще види какво наследство получава и заяви готовност за постигене на добри резултати. Инж. Итова сподели притеснението си от това, че заради ниските заплати в сектора много хора напускат, трудно се намират и специалисти и посочи, че от целия състав зависи постигането на добри резултати. “Диалог ще има, всеки от вас е добре дошъл. Ще работим нормално, в спокойна атмосфера, без ексцесии. Много трудности сме преживели заедно така че няма от какво да се страхуваме”, заяви новият управител на “ВиК” София-област и призова за качествени услуги на всички клиенти на дружеството.

От ръководството на ВиК-Холдинга бяха категорични, че вече има конкретни мерки и стъпки, които са предвидени в управленската програма за всеки един от операторите, вкл. и за областното софийско дружество. “Работим усилено и искаме да видим и от отсрещната страна желание за работа, с което да се подобри финансово-икономическото състояние на дружеството. Няма да ви оставим сами”, посочи инж. Лозко Лозев. Той увери всички, че който има желание, квалификация и всички необходими качества да работи в това предприятие, ще бъде посрещнат добре. 

Кой подлива вода на „В и К” сектора

Изпълнителният директор на Холдинга отбеляза, че г-жа Росица И това не е парашутист, каквито обвинения към нея е имало от страна на предишното ръководство и това се вижда от начина, по който е посрещната. “Основната причина да бъде избрана на този пост е целият й професионален път преди. Радостен съм, че толкова много хора са тук. Тя не е парашутист, а е професионалист и е част от вашето семейство”, заяви инж. Лозев.

“Ние разчитаме много на вашата подкрепа и на вашата всеотдайна работа, за да може “ВиК” София-област да работи още по-добре, да има качествени финансови показатели”, каза пред целия състав на ВиК София област членът на УС на Холдинга Атанас Бояджиев.

Новият управител Росица Итова е инженер с дългогодишен стаж във “ВиК” София-област и е един от утвърдените с експертизата си специалисти в сектора. Тя работи във ВиК оператора от 2000 г. до февруари 2023 г., като последните 4 години е била главен инженер на дружеството. Росица Итова е строителен инженер по водоснабдяване и канализация от ВИАС със следдипломна квалификация по икономика и мениджмънт на ВиК сектора от УНСС, съобщиха от пресцентъра на ВиК София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2048 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини