Бургас: Морето изхвърля 50-килограмови късове

  • 21 ноември 2023 10:09

  • 21887
  • 2
Бургас: Морето изхвърля 50-килограмови късове
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Бурното морето събори част от крайбрежната алея между Бургас и "Сарафово". Участъкът, който се ползва от много колоездачи и пешеходци, е станал опасен заради пропадане, а метри от алеята изцяло липсват.

Преди около година и половина част от алеята започва да се свлича към морето. Тогава е поставена обезопасителна лента. След ураганните ветрове и големите вълни част от нея вече липсва. Вълните са стигали час до светлинните стълбове.

„Вятърът беше много силен, ураганен от север. Има късове от 40-50 кг, които са изхвърлени от морето на брегоукрепващото съоръжение“, коментира Борислав Томов, организатор на квартал „Сарафово“.

„Този участък от пътя не е укрепен. Това е причината той да ерозира и да падне“, посочи още той.

Според Областната управа пътят е незаконно изграден и въобще не трябва да се ползва. Според местните жители обаче по него се минава целогодишно, а доскоро дори е минавало и атракционно влакче.

Те казват, че държавата не е вземала никакви мерки и сега резултатите са факт. Въпреки това мястото е превърнато в „спортна артерия“ за Бургас.

Общината е изпратила ново искане до Министерството на регионалното развитие за спешни мерки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
21887 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СЪВЕТ

2023.11.24 | 23:35

2
Ако имате пишки да си играете с тях

2023.11.21 | 10:43

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини