В МТСП обсъдиха възможностите за подкрепа на пострадали от бурята семейства във Варна

  • 20 ноември 2023 18:28

  • 261
  • 0
В МТСП обсъдиха възможностите за подкрепа на пострадали от бурята семейства във Варна
© МТСП
Слушай новината Слушай новината

Заместник-министърът на труда и социалната политика Гинка Машова се срещна с кмета на Варна Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори и го информира за възможностите за подкрепа на домакинствата, пострадали от ураганния вятър в областта.

Тя посочи, че засегнатите от бурята семейства имат възможност да получат еднократна помощ в размер до 1512 лв. от Агенцията за социално подпомагане на база на подадените от тях заявления. "Социалните работници вече са на терен и консултират пострадалите от бедствието. При нужда съществува възможност и за увеличаване на броя на хората, които получават топъл обяд", допълни Гинка Машова.

Заместник-министърът припомни, че до 2500 лв. могат да бъдат отпуснати за закупуване на оборудване или обзавеждане по линия на Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ). Финансова и психологическа подкрепа ще получат и близките на загиналата във Варна жена. 

Трагичен инцидент и във Варна: Дърво падна и уби жена

От Агенцията по заетостта са в готовност да подпомогнат общината с назначаването на 30 трайно безработни за аварийни дейности, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини