Утре тестват системата за ранно предупреждение в Бургас

  • 16 ноември 2023 15:24

  • 216
  • 2
Утре тестват системата за ранно предупреждение в Бургас
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще се извърши в област Бургас утре, 17 ноември, от 11:00 до 11:30 часа, информират от Областната администрация.

В същия ден функционалните тестовете ще се извършат в 14 области в страната.

Те са свързани с проект за разширяване и модернизиране на системата за ранно предупреждение, уточниха от пресофиса на областния управител. 

В посочения времеви диапазон ще бъдат задействани сирените, ще се излъчат гласови съобщения за техническата проверка, както и звукови сигнали и призовава гражданите да запазят спокойствие.

БТА припомня, че в Бургаско предстоят и тестове на системата BG-ALERT за разпространение на съобщения за предупреждение на населението за извънредни ситуации и бедствия. От графика в сайта на системата BG-ALERT става известно, че по предварителен график тестове на 21 ноември ще се правят в областите Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора. 

Инспектор Лукарев разкри подробности за системата BG ALERT

Последвайте канала на

Десислава Станева
216 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.16 | 20:35

2
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto
BURGA DIDAS

2023.11.16 | 15:35

1
te tam s aumreli i be ztia sistemi.. mutiral ZAgivasht GRAdy

Добави коментар

Водещи новини